View Single Post
Vechi 25.10.2010, 09:17:43
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Trebuie să vă spun un secret: Dumnezeu ne iubește. Ne iubește până acolo încât S-a făcut om, încât a suferit și a murit pentru noi. Ca să ne răscumpere, ca să rupă lanțul robiei în care eram, ca să ne scoată din Egipt în Țara Făgăduinței, în Ierusalim.

Deci, dacă Dumnezeu mă iubește pe mine atât de mult, înseamnă că și eu pot să mă iubesc pe mine. Înseamnă că viața mea, sufletul meu este ceva foarte, foarte important. Sunt un morman de păcate, da ! Dar nu pe acest morman de păcate îl iubesc eu, ci ceea ce este sub ele, pe mine însumi, pe sufletul meu, care a fost odată strălucitor și care, cu ajutorul puterii Lui curățitoare, sper să fie din nou strălucitor. Pentru aceasta, tot ceea ce am de făcut este să nu mai adaug la jegul existent și să mă las șlefuit de El, precum se lasă lutul în mâinile olarului.

Exact așa îl iubesc și pe aproapele. Nu mormalul lui de păcate, nu dezmățul lui, nu superbia lui, nu fariseismul lui. Nici mitocănia lui. Dar, dacă aproapele meu este și el operă a lui Dumnezeu, dacă este destul de bun ca să fie iubit de Creatorul și Redemptorul lui, atunci este destul de bun ca să fie iubit și de mine.
Mihnea a inteles foarte bine acest lucru,pentru ca nu trebuie sa fii psiholog,erudit sau preot pentru asta.Sufletul fiecaruia dintre noi le stie si are nevoie de iubire ca de aer,insa,din pacate, nu vrem sa il ascultam...