Cum iti permiti sa judeci niste oameni??? Cine esti tu sa judeci???
Ai trait sau traiesti cumva in Ardeal?
Ar tb sa-ti dea de gandit de ce sunt doar preoti din Ardeal care duc o astfel de lupta. Ar tb sa plangi si sa te intrebi oare de nu se intampla la fel in Muntenia si Moldova.
Poate ca de acolo de sus par. Arsenie Boca, inca ne iubeste si inca ''lupta'' pentru noi, dar de fapt sunt sigura ca e alaturi de noi, pentru ca sunt ardeleanca, si m-a ajutat de foarte multe ori, inclusiv zilele trecute, si-i multumesc din tot sufletul meu.
Inca ceva, majoritatea ucenicilor par. Arsenie Boca, sunt in Ardeal, iar ei continua ceea ce parintele a inceput, s-ar prea putea ca acesti preoti pe care i-ai mentionat sa fie ucenici ai parintelui.
Si cred ca din punct de vedere material, Ardealul e instarit material( duhovniceste mai avem multe de invatat), si nu pentru ca ne ajuta tarile din vest cum sustin cei din sudul tarii.
Exista manastiri in Ardeal construite dupa revolutie, dar necunoscute inca intregii tari. Dar odata ce ai calcat pragul unei manastiri aici,in Ardeal, nu-ti mai vine sa pleci, astfel de manastiri sunt Crisan(pur si simplu simti ca plutesti prin curtea manastiri, si nu ca pasesti, aici se afla moaste-particele a cel putin 14 sfinti, printre care si Sf. Nectarie), Manastirea Oasa, (care se afla in munti, si singura cale de acces e un drum forestier), Manastirea Colt, Ramet, Nicula, etc.
Si sa nu uitam de manastirea Prislop, unde se afla mormantul par. Arsenie Boca.
Citat:
În prealabil postat de anita
"Despre inselare" o carte minunata care ne invata sa nu cadem in cursa vrajmasului ,crezand ca le facem pe cele bune ,sa traim o ortodoxie de mijloc.
Scrie si despre habotnicie si depre multe altele si se poate lua si de pe net ,de unde de alfel am citit-o si eu.
Este pentru cine vrea sa o listeze chiar pe crestinortodox.
Doamne ajuta !
IonIon e posibil sa aiba dreptate ,citeam despre par.Nicodim Mandita ca a avut mult de luptat si de adus la ortodoxie cu cei trecuti la sectanti in satele din Ardeal .
La fel ,am citit o carte despre par.Dometie ,duhovnic la man.Rameti ,in Apuseni ,cat a mai luptat cu sectele si parintele Arsenie Praja tot de la acea manastire.
Nu stiu de ce in Ardeal sectele au trecere mai mare ,poate pentru ca acolo se pune mai mare accent pe viata materiala ,pe avere?
|