265.Cum bagatelizează sectanții de la “Noul Ierusalim–Pucioasa” superlativul absolut
265. CEL...CEA... MAI MARE - sau cum bagatelizează sectanții de la “Noul Ierusalim – Pucioasa” până și superlativul absolut (I)
În goana lor după senzațional, liderii pucioși își adaptează limbajul astfel încât să impresioneze la maximum pe naivii dispuși să-i asculte. Adesea, formulări care folosesc superlativul absolut ajung să se contrazică flagrant, încât textele cu pricina basculează între impostură și ridicol. Vom ilustra în continuare câteva exemple legate de construcțiile “cel mai mare.../cea mai mare...”. Acestea, în loc să fie singulare, apar în două, trei sau chiar mai multe formulări sau îndemnuri radical diferite (recordul absolut îl deține... cea mai mare iubire, cu 14 definiții diferite!), așa că un cititor scrupulos care vrea să le observe pe toate, va ajunge inevitabil la o dilemă fără răspuns: Și, de fapt, care este mai mare?
*
Cel mai mare dar al creștinilor este darul proorocilor consemnați de către Biblie:
“Iar darul proorocilor este mai mare ca tot darul, pentru că proorocia se lucrează prin Însuși Duhul Sfânt, Duhul lui Dumnezeu.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 29-5-1965)
Cel mai mare dar al creștinilor este credincioșia:
“Pace vouă, și fiți credincioși, că acesta e cel mai mare dar pe care voi trebuie să-l aveți și să-l purtați înaintea Mea și înaintea fiilor oamenilor, ...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 21 4 1996)
Cel mai mare dar al creștinilor este darul liderilor pucioși de a putea aduce la lumină “Cuvântul”:
“Nu este dar mai mare între daruri ca darul celor ce au și dau cuvântul Meu spre hrană. ” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 19-4-1998)
Cel mai mare dar al creștinilor este însuși “Cuvântul” de la Pucioasa:
“Ți-am dat în dar cel mai mare dar. Nu este dar mai mare între daruri decât cuvântul lui Dumnezeu purtat de om ca să aibă omul călăuză. Poartă, Israele, cuvântul Meu în sân...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 12-2-1997)
Cel mai mare dar al creștinilor este “darul mărturisirii cuvântului lui Dumnezeu de la Pucioasa”:
“...că Eu am spus că nu este un mai mare dar între darurile sfinte în om, ca darul mărturisirii cuvântului lui Dumnezeu și a faptelor Lui între oameni. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 22-6-2003)
Cel mai mare dar al creștinilor este “să aibă învățător”:
“...căci învățătorul este cel mai mare dar pe care-l poate avea omul, și alt dar nu poate omul avea, și iarăși zic: cine aude acest cuvânt, să înțeleagă. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 22-7-2003)
Cel mai mare dar al creștinilor este “sfințenia din om”:
“Mare har și mare dar este preoția, dar mai mare har și dar este sfințenia din om, fără de care nimeni nu poate vedea pe Dumnezeu.”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 28-3-1998)
Cel mai mare dar al creștinilor este “Dumnezeul Pucioasei”:
Eu sunt darul cel mai mare pe care-l poate avea omul, dar dacă omul nu înțelege cum este, cine este și unde este Dumnezeu, și cu cine petrece El, acel om umblă după Mine în voile lui, și nu Mă are, și nu umblă după Mine unul ca acela, că scris este: "Nu toți cei ce zic: „Doamne, Doamne“, vor intra întru împărăția cerurilor"”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 3.6. 1999)
Cel mai mare dar al creștinilor este “duhul proorociei”:
“...fiindcă duhul proorociei este lucrător în voi, și nu este dar mai mare între darurile cerești ca și duhul proorociei, fiilor. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 09-01-2004)
Cel mai mare dar al creștinilor este “darul credinței sfinte”:
“V-am învățat pe voi cel mai mare dar: darul credinței sfinte în venirea Mea de azi cuvânt pe pământ. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 19-1-2010)
*
Cel mai mare păcat al creștinilor este “păcatul neîmplinirii Cuvântului de la Pucioasa:
“... Fiilor, cel mai mare păcat din cele șapte păcate este păcatul pe care-l faceți: că auziți cuvântul lui Dumnezeu și nu-l împliniți. ” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 24-05-1974)
Cel mai mare păcat al creștinilor este păcatul smintelilor și al dărâmărilor:
“Fiilor, stați împotriva dărâmărilor, împotriva întristărilor, împotriva supărărilor. Nu vă mai supuneți deșertăciunilor. Cel ce dărâmă, dărâmă, dar răspunde de dărâmare, și nici un păcat nu este mai mare ca acesta, și nu are seamăn pe pământ. ” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 13-11-1975)
Cel mai mare păcat al creștinilor este păcatul neascultării:
“Iată cel mai mare și cel mai bătrân păcat! Neascultarea este [...]” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 21.11.1993)
Cel mai mare păcat al creștinilor este păcatul dezertărilor și al inconsecvenței în însușirea învățăturii de la Pucioasa:
“... e păcat de cel ce a cunoscut acest sân și n-a stat să mănânce pe veci din el! Ce păcat! Și de ce spun așa? Pentru că acesta e cel mai mare păcat. Și de ce e cel mai mare păcat? Pentru că nu mai este cu ce să fie spălat, căci sulul se strânge, și drumul se împăturește, și timpul se face sul, și cel necredincios piere pe veci.” ” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 2.8.1995)
Cel mai mare păcat al oamenilor este “că nu iubesc învățătura cea nouă de la Pucioasa”:
“Mai mare păcat între păcate nu are omul, ca păcatul că nu iubește învățătura Mea, ca să vadă apoi și să umble în lumină, fiindcă Eu sunt Lumina lumii, la început și la sfârșit, iar lumina este cuvântul, minunea Mea cu care Eu înviez pe cei morți. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 1-06-2003)
Cel mai mare păcat al oamenilor este “că nu citesc Scripturile”:
“O, nu știe omul că cel mai mare păcat al lui este că nu citește Scripturile ca să le așeze peste el, ca să se așeze mereu în ele cu viața lui. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 28-8-2004)
Cel mai mare păcat al oamenilor este “să audă cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa și să nu-l împlinească”:
“Eu voiesc și cuvintez peste voi, că am mai spus o dată peste poporul lui Verginica, am spus că "cel mai mare păcat este să auzi cuvântul lui Dumnezeu și să nu-l împlinești".”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 28.10.2001)
Cel mai mare păcat al proorocului mincinos este “ intenția de a pângări altarul din Templul de la Pucioasa” și “intenția de a nimici grădina de la Pucioasa”:
“Tu ai voit să pângărești până și altarul Sfintei Sfintelor Mele, cu care Eu, Domnul, M-am așezat în România. Acesta este cel mai mare păcat al tău. Ai voit chiar să nimicești această grădină, ai voit prin mulți de ai tăi, și prin multe iscoade ai lucrat, că îți este teamă de glasul Meu cel din grădină. ”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 14.12. 1998)
|