View Single Post
Vechi 05.11.2010, 20:01:29
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l ierte!

In alta ordine de idei, Anna, daca e dupa tine, punem pe foc tot ce nu e literatura religioasa pentru ca e distrugatoare de suflet??!
Nu ne vom mai lasa copiii la scoala pentru ca acolo invata fizica, matematica si chimie si asta nu-l ajuta la mantuire? Tu iti dai seama cat de grava este semnificatia celor scrise de tine? Nu poti concepe ca neuronii / creierul cu circumvolutiuni / inteligenta sunt tot daruri ale lui Dumnezeu pentru om? Daca ne-ar fi vrut debili si anosti ne-ar fi facut asa, te asigur!!

Poezia lui Valeriu Gafencu este frumoasa, a lui Radu Gyr e inaltatoare iar a lui Paunescu intruneste ambele calitati in opinia mea.

In afara de aspectul profund moralizator si a rimei puerile, poezia Sf. Ioan Iacob Hozevitul nu are valente lirice deosebite. Faptul ca tu ii acorzi o valoare artistica iesita din comun, tine de structura ta interioara si, evident, de preferintele tale, insa oamenii de litere n-ar vedea vreo sclipire in acest text.

De ce cred oare unii ca trairea ortodoxiei inseamna distrugerea a tot ce nu se incadreaza in patul procustian al Sfintilor Parinti?
Nu am dat poezia sf Ioan Iacob Hozevitul drept exemplu artistic.
Am postat-o pt ca spune ADEVARUL.
Un artist poarta o responsabilitate imensa pt ceea ce scrie. Dar majoritatea nu se ridica la inaltimea acestei responsabilitati morale.