Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.11.2010, 19:52:23
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Pai, Cristi, pe FORUM spui tu "Dumnezeu sa-l ierte"?
Nu te supara, dar rugaciunile tale sunt publice?
De unde stii tu daca m-am rugat pt el sau nu?
Ai fost cu mine in camera la vremea rugaciunii?
MACAR SA TACI A C U M ! ATAT , si era mult mai intelept! ! !
Vechi 05.11.2010, 19:53:58
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit " Inchizitia "

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Si eu sunt uimit cand vad ca rautatea creste , sporeste , se-nmulteste ! Zilnic vad cum bagam pumnul in gura folosindu-l pe Hristos ! Zilnic sunt uimit cand vad atata inversunare si neiubire de frati ! Zilnic sunt uimit cand vad nascandu-se inchizitia ortodoxa , ce nu are nimic in comun cu Hristos ! Ma uimesti ca nu cunosti ca aici , la Generalitati , se pot posta si cele ce nu au legatura directa cu credinta , conform hotararii administratiei ! Sunt uimit sa vad zeci si zeci de pagini despre sexualitate , iar despre rugaciune , pocainta si alte cele asemanatoare cateva ,ici -colo ! Sunt uimit , la randu-mi , draga anna21 ! Sunt uimit , sa vad cum un ortodox nu se sinchiseste si spune ( macar formal ) : DUMNEZEU SA-L IERTE ! Halal iubire , halal Ortodoxie . . . ! Te rog , sa-mi dai voie sa fiu , SINCER UIMIT ! ! !
Te rog sa ma ierti , draga anna , dar asa-i !
Vechi 05.11.2010, 19:54:30
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
MACAR SA TACI A C U M ! ATAT , si era mult mai intelept! ! !
Daca vrei raspuns, da, uite ca m-am rugat pt el.
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i ridic in slavi poezia necrestina.
E plin pamantul de arta necrestina. Cui ii foloseste?
Un crestin nu ar trebui sa aiba ochi pt asa ceva.
Vechi 05.11.2010, 19:57:44
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Daca vrei raspuns, da, uite ca m-am rugat pt el.
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i ridic in slavi poezia necrestina.
E plin pamantul de arta necrestina. Cui ii foloseste?
Un crestin nu ar trebui sa aiba ochi pt asa ceva.
SEPARA LUCRURILE ! ! ! Nici nu s-a racit trupul unui om , si emitem judecati ! SUNTEM ATAT DE "TARI" CAND SUNTEM BINE ... , DAR VAI DE NOI CAND VOM FI CARPE , LEGUME , PRAF si CENUSA !
Vechi 05.11.2010, 19:58:35
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l ierte!

In alta ordine de idei, Anna, daca e dupa tine, punem pe foc tot ce nu e literatura religioasa pentru ca e distrugatoare de suflet??!
Nu ne vom mai lasa copiii la scoala pentru ca acolo invata fizica, matematica si chimie si asta nu-l ajuta la mantuire? Tu iti dai seama cat de grava este semnificatia celor scrise de tine? Nu poti concepe ca neuronii / creierul cu circumvolutiuni / inteligenta sunt tot daruri ale lui Dumnezeu pentru om? Daca ne-ar fi vrut debili si anosti ne-ar fi facut asa, te asigur!!

Poezia lui Valeriu Gafencu este frumoasa, a lui Radu Gyr e inaltatoare iar a lui Paunescu intruneste ambele calitati in opinia mea.

In afara de aspectul profund moralizator si a rimei puerile, poezia Sf. Ioan Iacob Hozevitul nu are valente lirice deosebite. Faptul ca tu ii acorzi o valoare artistica iesita din comun, tine de structura ta interioara si, evident, de preferintele tale, insa oamenii de litere n-ar vedea vreo sclipire in acest text.

De ce cred oare unii ca trairea ortodoxiei inseamna distrugerea a tot ce nu se incadreaza in patul procustian al Sfintilor Parinti?
Vechi 05.11.2010, 20:01:29
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l ierte!

In alta ordine de idei, Anna, daca e dupa tine, punem pe foc tot ce nu e literatura religioasa pentru ca e distrugatoare de suflet??!
Nu ne vom mai lasa copiii la scoala pentru ca acolo invata fizica, matematica si chimie si asta nu-l ajuta la mantuire? Tu iti dai seama cat de grava este semnificatia celor scrise de tine? Nu poti concepe ca neuronii / creierul cu circumvolutiuni / inteligenta sunt tot daruri ale lui Dumnezeu pentru om? Daca ne-ar fi vrut debili si anosti ne-ar fi facut asa, te asigur!!

Poezia lui Valeriu Gafencu este frumoasa, a lui Radu Gyr e inaltatoare iar a lui Paunescu intruneste ambele calitati in opinia mea.

In afara de aspectul profund moralizator si a rimei puerile, poezia Sf. Ioan Iacob Hozevitul nu are valente lirice deosebite. Faptul ca tu ii acorzi o valoare artistica iesita din comun, tine de structura ta interioara si, evident, de preferintele tale, insa oamenii de litere n-ar vedea vreo sclipire in acest text.

De ce cred oare unii ca trairea ortodoxiei inseamna distrugerea a tot ce nu se incadreaza in patul procustian al Sfintilor Parinti?
Nu am dat poezia sf Ioan Iacob Hozevitul drept exemplu artistic.
Am postat-o pt ca spune ADEVARUL.
Un artist poarta o responsabilitate imensa pt ceea ce scrie. Dar majoritatea nu se ridica la inaltimea acestei responsabilitati morale.
Vechi 05.11.2010, 20:03:22
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Sper din tot sufletul sa gasesti raspuns la intrebarea ta.
Vechi 05.11.2010, 20:04:58
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Crestineste, este normal sa te rogi pentru el, si pentru el ca dealtfel pentru toti cei ce se afla in durere, in necazuri sau in neputinta de a mai putea face ceva pentru viata lui intr-al 12-lea ceas...........

Sau, asa cum spune Daniel, si pentru toti cei ce-au murit in ziua aceasta.
Pentru ca toti am fi acelasi lut fara de viata de n-ar fi fost Duhul lui Dumnezeu!

Dar de aici si pana a idealiza un semen al meu care se inchina imaginii proprii din oglinda, e-o cale atat de lunga........
Vechi 05.11.2010, 20:05:12
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Vin . . . sarbatorile . . .

Citat:
Să ne ajute Dumnezeu să nu primim la rândul nostru o astfel de scrisoare, un strigăt de durere , o implorare , venită de la un copil . Suntem mult prea trecători în viața asta, și bine ar fi să ne scuturăm odată și odată de răutățile noastre, să ieșim din carapacea noastră mult prea rece și robită de tipare inutile și fără rost. Să nu ne vină și nouă rândul . . . ! http://m.gandul.info/news/citeste-ai...tal-ei-7692138
Sa ne bucuram de cele ce vin , de cele de aici , si de cele VIITOARE ! Poate pentru unii vor fi ultimile sarbatori de AICI , dar sa fim cat de cat buni pana in ultima clipa ! Conteaza , conteaza foarte mult si "ultima miscare " !
Vechi 05.11.2010, 20:07:39
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Sper din tot sufletul sa gasesti raspuns la intrebarea ta.
Si unui boschetar cand moare , si sti asta , spui :DUMNEZEU SA-L IERTE ! ! ! ( minimum -minimorum . . . ! ! ! ).

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teodora Păunescu Tucă Mihaela19 Muzica Bisericeasca 1 17.04.2012 23:29:02
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
Poetul din gara Sinaia Pelerinul Generalitati 102 21.02.2011 10:59:37
Adrian Fageteanu achimovjan Generalitati 33 15.10.2008 14:10:09
Adrian Adrian27 Generalitati 11 23.08.2007 14:46:07