Citat:
În prealabil postat de Radu32
Sa intelegem atunci ca dumnezeu are si "sentimente " ?!
|
Desigur. Nu numai oamenii au sentimente. Sentimente au și îngerii și are Dumnezeu. Sunt persoane, și sunt vii. Dumnezeul nostru este dumnezeul adevărat, al lui Abraham, al lui Isaac și al lui Iacob. Este cel care grăiește cu noi și ne spune: "Ascultă, Israele!" Se bucură și se mâniază.
Citat:
iar daca "are nevoie de fiinte asemanatoare lui ",atunci, cum se impaca o nevoie stingenta de ceva, cu fiinta absoluta si autosuficienta,deci perfecta, a lui Dumnezeu ?!
|
Pentru ce credeți că Dumnezeu nu ar avea dorințe ? Nu credeți că El Își dorește, ba chiar foarte mult, mântuirea dv, astfel încât să vă aibă alături o veșnicie ? Dar "dorință" nu înseamnă "nevoie", pesemne că m-am exprimat eu neglijent. Acesta e sensul în care spunem că El este "ființă absolută", adică noi avem nevoie de El, nu El de noi. Citiți noua mea semnătură: noi, fără Dumnezeu, suntem viermi. Dumnezeu, fără noi, e Dumnezeu.
Citat:
oare nu avem noi oamenii o viziune antropomorfista auspra lui Dumnezeu ?!
|
Noi nu credem într-un dumnezeu impersonal, într-o entitate rece și implacabilă. Am fost plămădiți după chipul și asemănarea Lui.