Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Biserica Ortodoxa considera valide Tainele Bisericii Catolice, la fel cum si Biserica Catolica recunoaste validitatea Tainelor savarsite in Biserica Ortodoxa (eu, de exemplu, am fost acceptat in Biserica Catolica fara a repeta Botezul si Confirmarea).
|
Hm... Permiteți-mi să nuanțez un pic. În timp ce este adevărat că Biserica Catolică recunoaște validitatea Tainelor săvârșite în Biserica Ortodoxă, reciproca nu este certă: mai exact, nu există un punct de vedere unitar ortodox care să recunoască validitatea Tainelor săvârșite în Biserica Catolică, existând în această privință o diversitate de opinii și o diversitate de practici. Nu am auzit de nici o hotărâre pan-ortodoxă în această privință și nici nu cunosc vreuna a BOR. Prin urmare, din punct de vedere ortodox (al magisteriului ortodox) problema este deschisă. Singurul act magisterial ortodox pe care l-am citit despre asta e o hotărâre a unei Biserici ortodoxe ruse din exil, aflată din câte înțeleg în stare de schismă cu BORu, în care se specifică faptul că Tainele săvârșite de catolici NU sunt valide.