Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus
Văd că îl ai pe dracu'-n tine
|
... spuse doctor Faust...
Citat:
Să faci dintr-un cuvânt, dintr-o poruncă a lui Dumnezeu "un comentariu mozaic" trebuie să recunosc că trebuie să fii un mare iscusit. Din nefericire pentru dumneata care văd că răstălmăcești cu orice chip cuvintele Scripturii, doar, doar s-o potrivi scriptura cu ereziile matale.
|
Stimabile, textul original al poruncilor lui Dumnezeu îl găsești la
Ieșirea 20,2-17, textele din Deuteronom pe care mi le tot fluturi în față sunt doar comentarii și explicații pe marginea celor 10 porunci săpate în piatră. Decalogul cuprindea doar două table de piatră, nu tot Muntele Sinai inscripționat pe toți versanții cu textul Deuteronomului! E așa de greu de priceput?
Citat:
Fragmentul din Deuteronom 5:15 face parte dintr-un fragment care începe cu versetele 4 și 5: Fata catre fata a grait Domnul cu voi din mijlocul focului de pe munte; iar eu am stat in vremea aceea intre Domnul si intre voi, ca sa va spun Cuvantul Domnului, caci voi v-ati temut de foc si nu v-ati suit in munte, si a zis Domnul:, iar în acest fragment se poate vedea foarte clar că Moise le spunea cuvântul Domnului.
|
Și eu am spus altceva?
Citat:
Probabil că Dumnezeu Își comenta singur propriile Lui porunci, Își făcea comentarii de unul singur la decalog. Însă chiar și așa "cometariile" sunt de fapt făcute tot de Dumnezeu chiar dacă sunt rostite prin gura lui Moise.
|
Având în vedere inspirația Duhului Sfânt la scrierea Scripturii (inclusiv a Deuteronomului), poți spune așa.
Citat:
Încă o dată îți repet noi nu celebrăm nici o zi a zeului Ra, sau Soare sau a altuia, ci celebrăm ziua Soarelui Dreptății, ziua învierii Domnului.
|
Nici măcar nu ești original, aceeași justificare o folosea și Constantin cel Mare- adorator al lui
Sol Invictus toată viața lui.
Citat:
În ceea ce privește "schimbarea legii", din nefericire trebuie Iisus Hristos Însuși anunțat că a căzut sub ghilotina procustiano-iacobină adventistă, pentru că El într-adevăr, ca Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat ce era și ce este, Și-a permis să schimbe legea prin desăvârșirea ei: Ați auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte". Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt. (Matei 5:38-39)
|
Stimabile, Hristos nu Și-a permis să-Și schimbe propria Lege cum vrei să insinuezi, El a schimbat doar legea vetustă a ceremoniilor (preoți, jertfe, etc.) Unde întâlnești dumneata "
ochi pentru ochi" în cele 10 porunci? Legea talionului făcea parte din alt cod de legi (legile sociale, reglementările pentru societatea iudaică veterotestamentală), nu din Legea Morală (Decalogul).