Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.11.2010, 12:16:27
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Domnule sâmbătar eretic, ignorant și obraznic, Hristos a inviat in prima zi de dupa sabatul evreiesc.Spre informatia dumitale pastele evreiesc nu cade in fiecare an in aceasi data..
Este sau nu un argument puternic acela pe care l-am adus în favoarea ținerii "șabatului" creștin ?
Reply With Quote
Vechi 07.11.2010, 14:16:01
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Domnule sâmbătar eretic, ignorant și obraznic, Hristos a inviat in prima zi de dupa sabatul evreiesc.Spre informatia dumitale pastele evreiesc nu cade in fiecare an in aceasi data..
Îmi pare bine că ai prins ideeaÎn consecință sărbătoarea în cinstea Învierii lui Hristos dacă vrei s-o ții (deși nu ți-o cere nimeni) nu trebuie ținută duminica, ci în ziua din săptămână când pică 16 Nisan.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2010, 15:32:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
ți-am închis gura cu îndreptățirea "șabatului" creștin, care este rememorarea eliberării creștinilor de sub puterea "Egiptului" și a "Faraonului" spiritual
Nu-ți fă iluzii. Nu mi-ai închis gura, atât doar că n-am vrut să mai repet în speranța că ai reținut data trecută: Deut. 5,12-15 nu reprezintă textul poruncii a IV-a din Decalog, ci un comentariu mozaic la acesta. Iar dacă vrei să rememorezi eliberarea creștină din Egiptul păcatului nu-i dai slavă Eliberatorului în ziua "preaslăvitului Ra", ci în ziua Domnului Sabatului (Marc. 2,28), adică sâmbăta.

Citat:
Din moment ce Iisus Hristos a înviat în ziua întâi a săptămânii, atunci aceasta este ziua creșzinilor de "șabat"
Hai să-ți spun un mic secret care precis nu-l știai (ori dacă-l știai îl treci sub tăcere): "Șabat" [שבת] înseamnă odihnă, a se opri, a sta și are aceeași rădăcină cu 7 [שבע]. Deci sabatul nu poate fi decât ziua a 7-a. Probabil suferi de aceeași deficiență ca Roberta Anastase, de aceea mă văd nevoit să-ți desenez:
1 ≠ 7

Citat:
ziua a opta, prima zi a săptămânii la iudei, cea care este ziua învierii Domnului.
Altă mare prostie din punct de vedere aritmetic, calendaristic și teologic. Chiar dacă elucubrația aceasta a fost emisă prima dată de un sfânt, ea nu are girul Cuvântului lui Dumnezeu. Mai greșesc și sfinții, nu trebuie să le adoptăm greșelile ci viețuirea sfântă.

Citat:
Formalismul searbăd, sec, accentuarea fanatică a literei înaintea duhului acelei litere sunt încă alte trăsături specifice sectarismului sâmbătar care se ține de literă pentru a călca în picioare duhul acelei litere.
Hotărât e păgubos sectarismul sâmbătar ce calcă în picioare spiritul poruncii pentru a ține litera ei, însă sectarismul anomial e catastrofal căci calcă în picioare și spiritul și litera legii deturnând singura sărbătoare consfințită de Legea Decalogului:

"Și va grăi cuvinte de defăimare împotriva Celui Preaînalt și va asupri pe sfinții Celui Preaînalt, și își va pune în gând să schimbe sărbătorile și legea, și ei vor fi dați în mâna lui o vreme și vremuri și jumătate de vreme." (Daniel 7,25)
Reply With Quote
Vechi 07.11.2010, 15:46:34
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Îmi pare bine că ai prins ideeaÎn consecință sărbătoarea în cinstea Învierii lui Hristos dacă vrei s-o ții (deși nu ți-o cere nimeni) nu trebuie ținută duminica, ci în ziua din săptămână când pică 16 Nisan.
Nu se stie exact data evreiasca in care Iisus a inviat astea sunt doar speculatii.. In schimb se stie ca a inviat intr-o duminica si in preajma pastelui evreiesc.. Pentru noi ziua invierii lui Hristos(duminica) are o mare insemnatate liturgica.. De aceia sarbatorim duminicile..
Reply With Quote
Vechi 07.11.2010, 15:53:01
Banned

Implicit

Citat:
Nu se stie exact data evreiasca in care Iisus a inviat astea sunt doar speculatii..
Nu se știe data nașterii Sale (cu toate acestea BO ține cu strășnicie la 25 decembrie), data învierii se știe, e 16 Nisan (cu toate acestea BO ține cu strășnicie să evite această dată). Mi se pare edificatoare această "strășnicie".
Reply With Quote
Vechi 07.11.2010, 15:56:59
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Nu se știe data nașterii Sale (cu toate acestea BO ține cu strășnicie la 25 decembrie), data învierii se știe, e 16 Nisan (cu toate acestea BO ține cu strășnicie să evite această dată). Mi se pare edificatoare această "strășnicie".
Parintii au hotarit ca Pastele nostru sa nu se intersecteze cu Pastele evreiesc.De aceia Pastele nostru cade in prima duminica de dupa Pastele evreiesc.Si data nasterii Sale se stie conform traditiei si conform Scripturii aceasta fiind 25 decembrie..

Last edited by Danut7; 07.11.2010 at 16:00:11.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2010, 16:03:57
Banned

Implicit

Citat:
Parintii au hotarit ca Pastele nostru sa nu se intersecteze cu Pastele evreiesc.De aceia Pastele nostru cade in prima duminica de dupa Pastele evreiesc.
Corect. Bravos, acesta este motivul: să nu fie cum a cerut Dumnezeu.

Citat:
Si data nasterii Sale se stie conform traditiei si conform Scripturii aceasta fiind 25 decembrie..
Parțial corect. Conform doar tradiției, nu și Scripturii.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2010, 18:17:56
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
Nu-ți fă iluzii. Nu mi-ai închis gura, atât doar că n-am vrut să mai repet în speranța că ai reținut data trecută: Deut. 5,12-15 nu reprezintă textul poruncii a IV-a din Decalog, ci un comentariu mozaic la acesta. Iar dacă vrei să rememorezi eliberarea creștină din Egiptul păcatului nu-i dai slavă Eliberatorului în ziua "preaslăvitului Ra", ci în ziua Domnului Sabatului (Marc. 2,28), adică sâmbăta.
Văd că îl ai pe dracu'-n tine și că nu te lași sau mai bine zis nu te lasă dracii care te locuiesc. Să faci dintr-un cuvânt, dintr-o poruncă a lui Dumnezeu "un comentariu mozaic" trebuie să recunosc că trebuie să fii un mare iscusit. Din nefericire pentru dumneata care văd că răstălmăcești cu orice chip cuvintele Scripturii, doar, doar s-o potrivi scriptura cu ereziile matale. Fragmentul din Deuteronom 5:15 face parte dintr-un fragment care începe cu versetele 4 și 5: Fata catre fata a grait Domnul cu voi din mijlocul focului de pe munte; iar eu am stat in vremea aceea intre Domnul si intre voi, ca sa va spun Cuvantul Domnului, caci voi v-ati temut de foc si nu v-ati suit in munte, si a zis Domnul:, iar în acest fragment se poate vedea foarte clar că Moise le spunea cuvântul Domnului. Să vii acuma să mistifici și să faci din cuvântul lui Dumnezeu un așa-zis comentariu mozaic trebuie să reunosc că numai un sectar bolnav la suflet ar putea să facă așa ceva. Probabil că Dumnezeu Își comenta singur propriile Lui porunci, Își făcea comentarii de unul singur la decalog. Însă chiar și așa "cometariile" sunt de fapt făcute tot de Dumnezeu chiar dacă sunt rostite prin gura lui Moise. Oricum cred că ar trebui să îți fie rușine pentru o asemenea aberație pe care ai reușit să o debitezi ! Problema este însă că acela este cuvântul lui Dumnezeu, rostit prin intermediul lui Moise, însă tot cuvântul lui Dumnezeu rămâne !!! Dumneata poți bineînțeles să nu accepți, acest lucru nefiind de mirare având în vedere că asta și este definiția sectarismului pe care îl practici și ținând cont că nu este singurul verset biblic peste care sari și/sau pe care îl răstălmăcești după doctrina matale sectară.

Iar dacă creștinii vor să rememoreze eliberarea de sub tirania diavolului, a păcatului și a morții veșnice, eliberare care a venit prin crucea și învierea Domnului Iisus Hristos, ei o pot face foarte bine în ziua învierii Domnului, pentru că Domnul Hristos a înviat în prima zi a săptămânii iudaice, prin urmare aceea este ziua de odihnă a creștinilor, "șabatul" creștinilor. Faptul că dumneata ții atât de mult la litera care omoară este evident problema dumitale și a sectarilor asemenea matale. Încă o dată îți repet noi nu celebrăm nici o zi a zeului Ra, sau Soare sau a altuia, ci celebrăm ziua Soarelui Dreptății, ziua învierii Domnului. Asta este Duminica pentru noi creștinii: ziua învierii Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos !! Dumneata poți în continuare să atribui valențe păgâne unei zi sfinte, însă cred că rămâi în zona penibilului, a ridicolului cu astfel de false proiecții făcute asupra altora. Domnul zilei învierii este Iisus Hristos Înviatul, de aceea ne pare rău că noi nu am rămas la litera care ucide ci am trecut la Duhul care dă viață !!! Sfântul apostol Paul este foarte clar în ceea ce spune, pentru cei care bineînțeles nu vor să își astupe urechile ca să nu audă: Așa că, frații mei, și voi ați murit Legii, prin trupul lui Hristos, spre a fi ai altuia, ai Celui ce a înviat din morți, ca să aducem roade lui Dumnezeu. (Romani 7:4)

Citat:
"Și va grăi cuvinte de defăimare împotriva Celui Preaînalt și va asupri pe sfinții Celui Preaînalt, și își va pune în gând să schimbe sărbătorile și legea, și ei vor fi dați în mâna lui o vreme și vremuri și jumătate de vreme." (Daniel 7,25)
Ca să vezi unde poate să ducă sectarismul, această boală spirituală a iubitorilor de slavă deșartă și a neascultătorilor care se pun pe ei înșiși deasupra lui Dumnezeu. În ceea ce privește "schimbarea legii", din nefericire trebuie Iisus Hristos Însuși anunțat că a căzut sub ghilotina procustiano-iacobină adventistă, pentru că El într-adevăr, ca Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat ce era și ce este, Și-a permis să schimbe legea prin desăvârșirea ei: Ați auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte". Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt. (Matei 5:38-39) Însă așa se întâmplă când deși a venit Harul, unii încă se mai încăpățânează să stea sub litera care ucide.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2010, 18:52:54
Banned

Implicit

Citat:
Văd că îl ai pe dracu'-n tine
... spuse doctor Faust...

Citat:
Să faci dintr-un cuvânt, dintr-o poruncă a lui Dumnezeu "un comentariu mozaic" trebuie să recunosc că trebuie să fii un mare iscusit. Din nefericire pentru dumneata care văd că răstălmăcești cu orice chip cuvintele Scripturii, doar, doar s-o potrivi scriptura cu ereziile matale.
Stimabile, textul original al poruncilor lui Dumnezeu îl găsești la Ieșirea 20,2-17, textele din Deuteronom pe care mi le tot fluturi în față sunt doar comentarii și explicații pe marginea celor 10 porunci săpate în piatră. Decalogul cuprindea doar două table de piatră, nu tot Muntele Sinai inscripționat pe toți versanții cu textul Deuteronomului! E așa de greu de priceput?

Citat:
Fragmentul din Deuteronom 5:15 face parte dintr-un fragment care începe cu versetele 4 și 5: Fata catre fata a grait Domnul cu voi din mijlocul focului de pe munte; iar eu am stat in vremea aceea intre Domnul si intre voi, ca sa va spun Cuvantul Domnului, caci voi v-ati temut de foc si nu v-ati suit in munte, si a zis Domnul:, iar în acest fragment se poate vedea foarte clar că Moise le spunea cuvântul Domnului.
Și eu am spus altceva?

Citat:
Probabil că Dumnezeu Își comenta singur propriile Lui porunci, Își făcea comentarii de unul singur la decalog. Însă chiar și așa "cometariile" sunt de fapt făcute tot de Dumnezeu chiar dacă sunt rostite prin gura lui Moise.
Având în vedere inspirația Duhului Sfânt la scrierea Scripturii (inclusiv a Deuteronomului), poți spune așa.

Citat:
Încă o dată îți repet noi nu celebrăm nici o zi a zeului Ra, sau Soare sau a altuia, ci celebrăm ziua Soarelui Dreptății, ziua învierii Domnului.
Nici măcar nu ești original, aceeași justificare o folosea și Constantin cel Mare- adorator al lui Sol Invictus toată viața lui.

Citat:
În ceea ce privește "schimbarea legii", din nefericire trebuie Iisus Hristos Însuși anunțat că a căzut sub ghilotina procustiano-iacobină adventistă, pentru că El într-adevăr, ca Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat ce era și ce este, Și-a permis să schimbe legea prin desăvârșirea ei: Ați auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte". Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt. (Matei 5:38-39)
Stimabile, Hristos nu Și-a permis să-Și schimbe propria Lege cum vrei să insinuezi, El a schimbat doar legea vetustă a ceremoniilor (preoți, jertfe, etc.) Unde întâlnești dumneata "ochi pentru ochi" în cele 10 porunci? Legea talionului făcea parte din alt cod de legi (legile sociale, reglementările pentru societatea iudaică veterotestamentală), nu din Legea Morală (Decalogul).
Reply With Quote
Vechi 07.11.2010, 19:07:41
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
... spuse doctor Faust...

Stimabile, textul original al poruncilor lui Dumnezeu îl găsești la Ieșirea 20,2-17, textele din Deuteronom pe care mi le tot fluturi în față sunt doar comentarii și explicații pe marginea celor 10 porunci săpate în piatră. Decalogul cuprindea doar două table de piatră, nu tot Muntele Sinai inscripționat pe toți versanții cu textul Deuteronomului! E așa de greu de priceput?

De atunci a trecut ceva vreme si intre timp Dumnezeu a facut un nou legamant

scriind poruncile lui nu pe table de piatra ci pe table de carne ba chiar pe tablele inimii.. Primul legamant a fost incalcat de evrei, iar primele tablite au fost distruse.. Acum legea a fost scrisa din nou..

Și eu am spus altceva?

Având în vedere inspirația Duhului Sfânt la scrierea Scripturii (inclusiv a Deuteronomului), poți spune așa.

Nici măcar nu ești original, aceeași justificare o folosea și Constantin cel Mare- adorator al lui Sol Invictus toată viața lui.

Stimabile, Hristos nu Și-a permis să-Și schimbe propria Lege cum vrei să insinuezi, El a schimbat doar legea vetustă a ceremoniilor (preoți, jertfe, etc.) Unde întâlnești dumneata "ochi pentru ochi" în cele 10 porunci? Legea talionului făcea parte din alt cod de legi (legile sociale, reglementările pentru societatea iudaică veterotestamentală), nu din Legea Morală (Decalogul).
Sabatul vechiului testament a fost sambata.. Sabatul noului testament e duminica.. Si una si alta sunt zile de odihna si intra in preceptele poruncii a patra..
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50