Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Nu-ți fă iluzii. Nu mi-ai închis gura, atât doar că n-am vrut să mai repet în speranța că ai reținut data trecută: Deut. 5,12-15 nu reprezintă textul poruncii a IV-a din Decalog, ci un comentariu mozaic la acesta. Iar dacă vrei să rememorezi eliberarea creștină din Egiptul păcatului nu-i dai slavă Eliberatorului în ziua "preaslăvitului Ra", ci în ziua Domnului Sabatului (Marc. 2,28), adică sâmbăta.
|
Văd că îl ai pe dracu'-n tine și că nu te lași sau mai bine zis nu te lasă dracii care te locuiesc. Să faci dintr-un cuvânt, dintr-o poruncă a lui Dumnezeu "un comentariu mozaic" trebuie să recunosc că trebuie să fii un mare iscusit. Din nefericire pentru dumneata care văd că răstălmăcești cu orice chip cuvintele Scripturii, doar, doar s-o potrivi scriptura cu ereziile matale. Fragmentul din Deuteronom 5:15 face parte dintr-un fragment care începe cu versetele 4 și 5:
Fata catre fata a grait Domnul cu voi din mijlocul focului de pe munte; iar eu am stat in vremea aceea intre Domnul si intre voi, ca sa va spun Cuvantul Domnului, caci voi v-ati temut de foc si nu v-ati suit in munte, si a zis Domnul:, iar în acest fragment se poate vedea foarte clar că Moise le spunea cuvântul Domnului. Să vii acuma să mistifici și să faci din cuvântul lui Dumnezeu un așa-zis comentariu mozaic trebuie să reunosc că numai un sectar bolnav la suflet ar putea să facă așa ceva. Probabil că Dumnezeu Își comenta singur propriile Lui porunci, Își făcea comentarii de unul singur la decalog. Însă chiar și așa "cometariile" sunt de fapt făcute tot de Dumnezeu chiar dacă sunt rostite prin gura lui Moise. Oricum cred că ar trebui să îți fie rușine pentru o asemenea aberație pe care ai reușit să o debitezi ! Problema este însă că acela este cuvântul lui Dumnezeu, rostit prin intermediul lui Moise, însă tot cuvântul lui Dumnezeu rămâne !!! Dumneata poți bineînțeles să nu accepți, acest lucru nefiind de mirare având în vedere că asta și este definiția sectarismului pe care îl practici și ținând cont că nu este singurul verset biblic peste care sari și/sau pe care îl răstălmăcești după doctrina matale sectară.
Iar dacă creștinii vor să rememoreze eliberarea de sub tirania diavolului, a păcatului și a morții veșnice, eliberare care a venit prin crucea și învierea Domnului Iisus Hristos, ei o pot face foarte bine în ziua învierii Domnului, pentru că Domnul Hristos a înviat în prima zi a săptămânii iudaice, prin urmare aceea este ziua de odihnă a creștinilor, "șabatul" creștinilor. Faptul că dumneata ții atât de mult la litera care omoară este evident problema dumitale și a sectarilor asemenea matale. Încă o dată îți repet noi nu celebrăm nici o zi a zeului Ra, sau Soare sau a altuia, ci celebrăm ziua Soarelui Dreptății, ziua învierii Domnului. Asta este Duminica pentru noi creștinii: ziua învierii Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos !! Dumneata poți în continuare să atribui valențe păgâne unei zi sfinte, însă cred că rămâi în zona penibilului, a ridicolului cu astfel de false proiecții făcute asupra altora. Domnul zilei învierii este Iisus Hristos Înviatul, de aceea ne pare rău că noi nu am rămas la litera care ucide ci am trecut la Duhul care dă viață !!! Sfântul apostol Paul este foarte clar în ceea ce spune, pentru cei care bineînțeles nu vor să își astupe urechile ca să nu audă:
Așa că, frații mei, și voi ați murit Legii, prin trupul lui Hristos, spre a fi ai altuia, ai Celui ce a înviat din morți, ca să aducem roade lui Dumnezeu. (Romani 7:4)
Citat:
"Și va grăi cuvinte de defăimare împotriva Celui Preaînalt și va asupri pe sfinții Celui Preaînalt, și își va pune în gând să schimbe sărbătorile și legea, și ei vor fi dați în mâna lui o vreme și vremuri și jumătate de vreme." (Daniel 7,25)
|
Ca să vezi unde poate să ducă sectarismul, această boală spirituală a iubitorilor de slavă deșartă și a neascultătorilor care se pun pe ei înșiși deasupra lui Dumnezeu. În ceea ce privește "schimbarea legii", din nefericire trebuie Iisus Hristos Însuși anunțat că a căzut sub ghilotina procustiano-iacobină adventistă, pentru că El într-adevăr, ca Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat ce era și ce este, Și-a permis să schimbe legea prin desăvârșirea ei:
Ați auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte". Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt. (Matei 5:38-39) Însă așa se întâmplă când deși a venit Harul, unii încă se mai încăpățânează să stea sub litera care ucide.