... spuse doctor Faust...
Stimabile, textul original al poruncilor lui Dumnezeu îl găsești la
Ieșirea 20,2-17, textele din Deuteronom pe care mi le tot fluturi în față sunt doar comentarii și explicații pe marginea celor 10 porunci săpate în piatră. Decalogul cuprindea doar două table de piatră, nu tot Muntele Sinai inscripționat pe toți versanții cu textul Deuteronomului! E așa de greu de priceput?
De atunci a trecut ceva vreme si intre timp Dumnezeu a facut un nou legamant
scriind poruncile lui nu pe table de piatra ci pe table de carne ba chiar pe tablele inimii.. Primul legamant a fost incalcat de evrei, iar primele tablite au fost distruse.. Acum legea a fost scrisa din nou..
Și eu am spus altceva?
Având în vedere inspirația Duhului Sfânt la scrierea Scripturii (inclusiv a Deuteronomului), poți spune așa.
Nici măcar nu ești original, aceeași justificare o folosea și Constantin cel Mare- adorator al lui
Sol Invictus toată viața lui.
Stimabile, Hristos nu Și-a permis să-Și schimbe propria Lege cum vrei să insinuezi, El a schimbat doar legea vetustă a ceremoniilor (preoți, jertfe, etc.) Unde întâlnești dumneata "
ochi pentru ochi" în cele 10 porunci? Legea talionului făcea parte din alt cod de legi (legile sociale, reglementările pentru societatea iudaică veterotestamentală), nu din Legea Morală (Decalogul).