269. Noi reacții la articolul „Pucioșii se împotrivesc zidirii Catedralei Mântuirii..
269. Noi reacții la articolul „ Pucioșii se împotrivesc zidirii Catedralei Mântuirii Neamului” (I)
Pe Forumul Creștin Ortodox au apărut noi reacții ale aceluiași acolit pucios Vsovi (care apelează acum la pseudonimul alternativ Vsovivi) la articolul "Pucioșii se împotrivesc zidirii Catedralei Mântuirii Neamului" . Noile reproșuri vizează afirmațiile făcute de noi cu privire la conspirația liderilor pucioși de a uzurpa puterea și ierarhia bisericească din B.O.R. Sub masca unei noi zidiri a trupului Bisericii se preconiza de fapt o sfâșiere a trupului și a unității ei. Vsovivi nu vrea să creadă că liderii pucioși ar fi putut fi mânați în ascuns de niște gânduri atât de mercantile și lumești, cum ar fi avantajele politice și materiale pe care le aduce, inexorabil, puterea.
Citat din postarea semnată Vsovivi:
“Păi nu au ei biserică și zidărie acolo? Chiar crezi că-i mână gândul gLumesc de a ajunge și ei niște papă... lapte și miere mieroasă și cu punga groasă?
La așa concluzii, am rămas mască și fără cuvinte...”
Comentariu la acest citat:
Dacă într-adevăr au “zidăria” lor, de ce i-ar mai interesa pe pucioși ce zidesc alții? Cu ce drept se amestecă ei în ograda altuia? Că acesta are oi mai multe și mai cornute? De ce vor ei să ia cârma altuia din mână, dacă nu ca să cârmuiască ei în locul lui? Căci chiar așa se destăinuie, după cum am mai arătat:
“Ia-le cârma din mână și cârmuiește-i Tu și pe ei...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa din 08-11-2010)
Pohta ce au pohtit ei, pucioșii, ca să pună mâna pe putere în Biserică nu este de ieri, de alaltăieri. De vreo 20 de ani ei tot uneltesc și se dau de ceasul morții că nu reușesc. Vezi, că nu le-a ajutat Dumnezeu așa cum au pohtit ei.
Prin anii ’90, pucioșii sperau să smulgă cârma (cârja, scaunul și puterea) patriarhului Teoctist și să i-o dăruiască aceluia care părea să-i înțeleagă și să-i susțină, arhiereul Irineu Pop, proaspăt întors de la Ierusalim (unde fusese superior al așezămintelor românești din țara sfântă) și ridicat la rang de episcop:
“ Fiule slujitor care ai fost trimis la Ierusalimul patimilor Mele, de aceea ai mers pe unde ai mers, ca să capeți ce trebuie să ai și să știi, ca să te pun conducător peste tot cultul bisericesc. Dumnezeu a avut voința Sa în tot pasul tău.[…] Eu voiesc să iei locul patriarhului și ce voiesc Eu, se va împlini…” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 10 octombrie 1990)
“Proorocia” s-a dovedit a fi mincinoasă. Ce au voit ei nu s-a mai împlinit nici până astăzi, iar tronul patriarhal râvnit de pucioși de la Teoctist pentru Irineu a fost luat de mitropolitul Daniel, după mai mulți ani.
Pe vremea aceea, Irineu era cotat de pucioși ca o strălucită speranță, ca un început și o pildă pentru întrega Biserică, ce urma să fie convertită cu forța la pucioșism:
“ […] Îmbracă-te întru viață cerească, măi iubitul Meu, că te voi încorona să stai pe scaunul Meu, pe scaunul bisericii Mele, ca să fii pildă bisericii Mele. […] Te ridic din zi în zi, și apoi te voi arăta mare.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 9/22 octombrie 1990)
Această “încoronare” n-a mai avut loc, iar Irineu n-a mai fost ridicat "din zi în zi" și nici "făcut mare", ci a rămas un modest episcop-vicar până în ziua de astăzi. Minciuna era menită doar să-l “îmbrobodească” pe Irineu și să-l facă mai ambițios, căci acesta se arăta vădit dezinteresat de demnitatea de patriarh.
Într-un alt mesaj, Irineu era asigurat că el va fi capul bisericii, piatra cea din capul unghiului, păstor și judecător peste toți creștinii din Biserică:
“ Pace ție, copil iubit de Dumnezeu![…]. Fii cel dintâi, ca să te așez în capul unghiului, ca să te așez pe scaunul bisericii Mele și să faci dreptate între oaie și oaie.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 3/16 ianuarie 1991)
Arhiereul Irineu era de pe atunci sensibilizat la ideea de a se alinia planurilor liderilor pucioși, de a se lăsa “lucrat” pe la spate (manevrat) de ei și de a se face un curier al “Cuvântului” de la Pucioasa și totodată un garant al autenticității acestuia. El era considerat a fi de neînlocuit și “cel mai fericit” colaborator al liderilor pucioși , aluzie la titulatura de “Preafericit” (Patriarh) pe care ei i-o “proorociseră”:
“ Scoală-te și ia aminte, dar auzi-Mă, ca să te scoli și să lucrezi planului Meu[…] Lasă-te lucrat, și lucrează apoi; lucrează, că Eu nu-ți dau să lucrezi ceea ce nu poți, că odată cu lucrul îți dau și putere în lucrul tău cu Mine, dar bucură-te cu Mine și lucrează-Mi cu bucurie Mie. Nu pot numi mai fericit pe altul, mai mult decât pe cel ce lucrează pentru Mine și pentru planul Meu, că acela peste multe va fi pus întru împărăția Mea. ” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 10/23 februarie 1991).
Ideea că Irineu este unic și de neînlocuit, dar mai ales “cel dintâi din neamul român”, era reluată tot mai des și în termeni tot mai categorici, prin noi alegații măgulitoare la adresa lui. Irineu era cotat ca un nou “Mesia izbăvitor al poporului ales”, adică acela care va aduce mântuirea românilor (și apoi a lumii întregi) în locul lui Hristos cel propovăduit de Biblie:
“ Fii întreg întru Mine și bucură-te întru Mine, că n-am pe altul ca și pe tine prin care să Mă pot desăvârși în zilele acestea. Iată, te am cel dintâi în lucrul din zilele acestea, cel dintâi din neamul acestui pământ ales, cel dintâi prin care lucrez peste acest neam ales. Vreau să te folosesc ca pe un izbăvitor al acestui neam, și iată, acesta este rodul lucrului ce-l lucrăm.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 3/16 martie 1991)
Last edited by mariamargareta; 12.11.2010 at 09:55:19.
|