View Single Post
Vechi 13.11.2010, 13:53:15
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
haide spune cum e cu mantuirea in viziunea ta si a adunarii din care faci parte, nu cu citate din calauza ortodoxa.
Pai, iti dai seama ca e aceeasi cu cea din catehismul ortodox, din moment ce am fost atat de entuziasmata. De fapt, nu mi-a venit sa cred cand am citit. :) Mi-am dat seama ca de mult timp ne certam degeaba pe tema asta si ca avem cam aceleasi idei.
Pe de alta parte, mi-am dat seama ca majoritatea ortodocsilor nu stiu parerea BO despre mantuire, altfel nu s-ar mai certa cu eterodocsii. De aceea am tinut sa o scriu. O mai scriu o data, ca e deosebita:

" Mantuirea este slobozirea din robia pacatului si a mortii precum si dobandirea vietii celei vesnice, in unire cu Dumnezeu. Mantuirea ne-a fost facuta cu putinta de Dumnezeu prin Intruparea, Jertfa si Invierea Fiulul Sau, Domnul nostru Iisus Hristos, care a venit in lume "pentru noi si pentru a noastra mantuire". Adica, Mantuitorul nostru Iisus Hristos prin lucrarea Sa de mantuire a deschis pentru oameni portile imparatiei cerurilor, care erau incuiate dupa caderea in pacat. El da putinta tuturor care voiesc sa-L urmeze, in Biserica Sa, sa intre in acea Imparatie sau viata vesnica."
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote