În prealabil postat de OmuBun
Vai ce de puncte-puncte! Pe astea le citesc cel mai usor.
Pentru cei care din anumite motive tot repeta porcaria aia de semn, va rog, pentru Dumnezeu, incercati sa spuneti ce aveti de spus, dar nu trebuie sa insistati cu chestea aia ca nu se cade.
Rog foarte mult adminul sa le scoata, dac e posibil, fiinda dau o nota proasta imaginii forumului nostru ca fiind unul ortodox.
Frate Zaharia, da mult mai scrii, frate!... Cateodata si cu folos...
Ca de obicei, nu te dezici de ironia subtila dar mai inchid si eu ochii si ma fac ca n-o vad!...
Sunt multe de spus, chiar foarte multe la tot ce-ai scris tu, dar la unele sunt tentat catre un raspuns, la altele deloc.
Singurul raspuns pe care ti-l voi da, acum, este doar atat: daca am pacea in suflet, la ce-mi foloseste razboiul? Eu am mare incredere in duhovnicul meu si dupa asta cred ca voi fi judecat. Daca "ma aplec" dupa fiecare adiere de vand, si dupa invataturile "personalizate" ale sfintei scripturi, ma tem ca ajung sa-mi fac propria biserica, si-mi prepar pe aragaz... Sfintele Taine!... Imi pare rau ca nu pot lua chiar de bun tot ce spui tu acolo, dar cine stie... poate ajungi intr-o zi preot-paroh la mine-n catun!...
Totusi, cu exemplele date de tine despre sectanti, femeile care fac avorturi, betivi etc... ma tem ca ai intr-adevar dreptate. Dar hai sa fim seriosi, ti se pare ca Paunescu se incadra pe-acolo pe undeva??
Cu "scosul din iad" evident ca nu e in puterea celor ca mine asa ceva, si nici nu am o asemenea pretentie. Biserica se roaga pentru ei, iar eu doresc sa facilitez acest lucru. Daca se poate sau nu, chiar nu vreau sa caut si sa-ti dau link-uri tie, un atat de fin cunoscator al dogmelor crestine. M-as simti de-a dreptul caraghios sa indraznesc la asa ceva!... Sunt convins ca ai tot atatea posibilitati de cautare, ca si mine! Eu le-am gasit demult!...
Iertare tuturor pentru indrazneala!
|