Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2010, 22:36:10
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Am o intrebare- ce note ai avut la Limba Romana? Eu, 10.
Atunci cum poti sa vezi pe paunescu ca un mare poet? Il poti compara cu Eminescu,blaga etc?
Vechi 14.11.2010, 22:37:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de negroponte Vezi mesajul
"nu judecati,ca sa nu fiti judecati".judecata aproapelui este o boala a sufletului.
Cel mai bun medicament al acestei boli este osândirea de sine. Sfântul serafim de sarov ne îndrumă: "osândește-te pe tine și vei înceta să mai osândești pe alții !" cel ce se mustră pe sine duce o luptă eroică cu păcatul în arena sufletului său. Findcă, niciodată să nu uităm aceasta, cel ce osândește este asemenea apei din baie: Dorind să-i spele pe alții, ea singură se murdărește.

Sfinții nu au osândit niciodată, pentru că au fost smeriți.

Pe nimeni să nu osândim, dacă dorim să ne mântuim.

Gândiți-vă: Osândirea pune capăt vieții duhovnicești.

Cel ce osândește este nesătul de răutate. Lui nu-i ajunge otrava propriilor lui vicii.

Cum putem să ne izbăvim de păcătoșenia proprie atâta timp cât o sprijinim cu cea străină ?
. . . . . . . . .
Vechi 14.11.2010, 22:38:03
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Vai ce de puncte-puncte! Pe astea le citesc cel mai usor.
Pentru cei care din anumite motive tot repeta porcaria aia de semn, va rog, pentru Dumnezeu, incercati sa spuneti ce aveti de spus, dar nu trebuie sa insistati cu chestea aia ca nu se cade.
Rog foarte mult adminul sa le scoata, dac e posibil, fiinda dau o nota proasta imaginii forumului nostru ca fiind unul ortodox.

Frate Zaharia, da mult mai scrii, frate!... Cateodata si cu folos...
Ca de obicei, nu te dezici de ironia subtila dar mai inchid si eu ochii si ma fac ca n-o vad!...
Sunt multe de spus, chiar foarte multe la tot ce-ai scris tu, dar la unele sunt tentat catre un raspuns, la altele deloc.
Singurul raspuns pe care ti-l voi da, acum, este doar atat: daca am pacea in suflet, la ce-mi foloseste razboiul? Eu am mare incredere in duhovnicul meu si dupa asta cred ca voi fi judecat. Daca "ma aplec" dupa fiecare adiere de vand, si dupa invataturile "personalizate" ale sfintei scripturi, ma tem ca ajung sa-mi fac propria biserica, si-mi prepar pe aragaz... Sfintele Taine!... Imi pare rau ca nu pot lua chiar de bun tot ce spui tu acolo, dar cine stie... poate ajungi intr-o zi preot-paroh la mine-n catun!...
Totusi, cu exemplele date de tine despre sectanti, femeile care fac avorturi, betivi etc... ma tem ca ai intr-adevar dreptate. Dar hai sa fim seriosi, ti se pare ca Paunescu se incadra pe-acolo pe undeva??
Cu "scosul din iad" evident ca nu e in puterea celor ca mine asa ceva, si nici nu am o asemenea pretentie. Biserica se roaga pentru ei, iar eu doresc sa facilitez acest lucru. Daca se poate sau nu, chiar nu vreau sa caut si sa-ti dau link-uri tie, un atat de fin cunoscator al dogmelor crestine. M-as simti de-a dreptul caraghios sa indraznesc la asa ceva!... Sunt convins ca ai tot atatea posibilitati de cautare, ca si mine! Eu le-am gasit demult!...

Iertare tuturor pentru indrazneala!
Cu bucurie si cu dragoste frateasca te rog frate ca pe viitor sa nu mai citesti tot ce scriu . Cred ca este mai bine pt. dumneata sa citesti prima fraza si a patra . Este destul ... ca sa nu predispuna la incurcaturi . Stiu ca uneori scriu lucruri mai delicate , mai elaborate , mai greu de inteles . Dar ma gindesc sincer ca pt. dumneata este mai bine asa , nu ai ce pierde . Si uite, procedezi f. bine ca ti de duhovnicul pe care il ai , sa nu mai stai in viscole ca pina la urama te racesti, nu mai arzi !
Iarta-ma ca sunt sincer, maturitatea aceasta a ta frate o invidiez ! De fiecare data cind povestim ma ajuti sa vad o serie de pacate si pt. asta iti sunt indatorat !
Te rog sa ma ierti dar te apreciez sincer ... nu ca altii !
Vechi 14.11.2010, 22:39:05
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
"nu judecati,ca sa nu fiti judecati".judecata aproapelui este o boala a sufletului.
Cel mai bun medicament al acestei boli este osândirea de sine. Sfântul serafim de sarov ne îndrumă: "osândește-te pe tine și vei înceta să mai osândești pe alții !" cel ce se mustră pe sine duce o luptă eroică cu păcatul în arena sufletului său. Findcă, niciodată să nu uităm aceasta, cel ce osândește este asemenea apei din baie: Dorind să-i spele pe alții, ea singură se murdărește.

Cel ce osândește este nesătul de răutate. Lui nu-i ajunge otrava propriilor lui vicii.

Cum putem să ne izbăvim de păcătoșenia proprie atâta timp cât o sprijinim cu cea străină ?
. . . . . .
Vechi 14.11.2010, 22:39:23
Banned

Implicit Cateva comenatrii a unor critici literari

nu mai e nimic interesant în ce a scris după 1970. Poeziile lui sunt pure declamații, în versificarea cărora a fost foarte abil, dar în rest un poet foarte slab
Alexandru Matei, critic literar

Ce mă plictisește cel mai mult la necroloagele astea e ca mulți îi pun la îndoială moralitatea, dar insistă că «era un poet foarte talentat». Aș zice că nu, nici măcar un versificator spectaculos (doar patologic de prolific). Scria, în retorică și ideologie, fix ca un poet minor de secol XIX – cu diferența că un Coșbuc, de exemplu, e infinit mai muzical și mai subtil. Păunescu e monoton și lălăit, marea lui șmecherie e că a folosit elemente de cotidian «modern» – suta de lei etc., ceea ce dădea impresia că rezonează cu suferințele contemporane ale poporului.”
Dan Sociu, scriitor

Am trecut pe lângă cimitirul Bellu și am rămas șocat. Fanfară și onoruri militare pentru Păunescu!
Dan C. Mihăilescu, critic

El nu numai că nu a tăcut, dar a lăudat sistemul în gura mare, cu zbierete, urlete, cu jurăminte de adeziune la politica partidului și la președintele iubit. Din păcate, societatea noastră suferă de o amnezie periculoasă. Foarte multă lume vrea să uite că a existat comunismul. (…) Nu cred însă că în Polonia unuia ca Adrian Păunescu i s-ar face azi funeralii naționale. Mi-ar plăcea ca lumea să aibă o judecată limpede și să nu se mai lase îmbrobodită de discursurile naționaliste și de mistica și retorica asta revanșardă.
Filosoful și criticul de artă Andrei Cornea

Faptul că acum se vorbește despre el ca despre un erou dă cumva măsura culturii noastre revoluționare. Noi suntem cultura Adibas. Nu avem Adidas original, nu-i nimic, e bun și Adibas. Nu avem Puma e bună și Puna. Nu aveam Woodstock? Merge și Cenaclul Flacăra. Nu am avut dizidenți autentici, ci doar niște emițători de șopârlițe, buni și ăia. Ei erau eroii noștri. Atâta puteam noi. Păunescu făcea la cenaclu niște glumițe oarecum subversive pe care oamenii simpli nu puteau să le scoată pe gură și asta îi făcea și pe ei să se simtă eroi. „Le-a spus-o Păunescu!”, adică, în subtext, „ce curajoși am fost și noi care l-am ascultat.” Ce se petrecea dincolo de stadioane, că el era sluga regimului, nu mai interesa pe nimeni”.
Regizorul Cristi Puiu

Oamenii nu-l plâng neapărat pe Păunescu, ci își plâng tinerețea pierdută, care a însemnat și un abonament la revista Flacăra sau mersul la niște concerte ale Cenaclului”.
Adrian Cioroianu, istoric

nu și-a cerut vreodată scuze pentru trecutul său, ci a fost de-o violență rar întâlnită împotriva celor care îl criticau pe Ceaușescu
Dorin Dobrincu, istoric

Păunescu e una dintre destinațiile nostalgiei după trecutul comunist. Cu cât prezentul e mai dezamăgitor, lumea se îndreaptă într-acolo
Vechi 14.11.2010, 22:40:45
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
E adevarat, uneori si diavolul poate fi simtit si de ce nu, vazut de catre unii din preoti chiar in altar, in timpul Sfintei Liturghii. Dar pentru asta ne trebuie ceva discernamant duhovnicesc.
(Nu ca l-as avea eu - discernamantul, dar spun din ceea ce am citit in scrierile parintilor vazatori cu duhul. )
Asa este draga mea, perfect adevarat..DAR!, dar omul este dincolo..sufletul lui este in mana Domnului...Pace tie!
Vechi 14.11.2010, 22:41:18
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marimira Vezi mesajul
te dovada de evlavie sau iubire sau orice spuneti voi acolo.

Draga surioara este pacat sa emitem judecati superficiale despre persoane pe care nu le cunoastem suficient.Omul nu era necredincios, era de o natie si de o credinta cu noi...mai merge si pe la biserica (Gradina Icoanei)...hai sa nu mai da cu parul ca nu ne ajuta deloc!

NU emit judecati superficiale.
Omul caruia ii este foame/sete de Dumnezeu face multi pasi din timpul vietii ca sa-L gaseasca. Putini realizeaza ce lucru extraordinar este sa te nasti in tara ortodoxa (paranteza: zilele trecute am vazut un documentar din seria invazia pagana si eram impresionata de sacrificiile facute de occidentali in cautarea adevarului. Renuntau la avere, sotie, copii ca sa caute la sute de mii km departare pe dumnezeu.. si intr-un final cadeau sub influenta vreunui guru sau alt posedat!).
Cum vor fi judecati cei nascuti in ortodoxie, nici nu vreau sa ma gandesc!

Despre mersul la biserica. Zilele trecute am ajuns la biserica in timpul unui botez, la care am asistat desi oamenii imi erau necunoscuti. Preotul a explicat in final importanta botezului, a impartasaniei pt ca oamenii sa vada dincolo de ritualul pe care evident nu-l intelegeau. In final o doamna se apropie de mine si-mi spune cu un zambet larg: "ce Liturghie frumoasa!"
Adica: trebuie mai mult deca mersul la biserica pt a te mantui.
Vechi 14.11.2010, 22:41:40
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
nu mai e nimic interesant în ce a scris după 1970. Poeziile lui sunt pure declamații, în versificarea cărora a fost foarte abil, dar în rest un poet foarte slab

Ce mă plictisește cel mai mult la necroloagele astea e ca mulți îi pun la îndoială moralitatea, dar insistă că «era un poet foarte talentat». Aș zice că nu, nici măcar un versificator spectaculos (doar patologic de prolific). Scria, în retorică și ideologie, fix ca un poet minor de secol XIX – cu diferența că un Coșbuc, de exemplu, e infinit mai muzical și mai subtil. Păunescu e monoton și lălăit, marea lui șmecherie e că a folosit elemente de cotidian «modern» – suta de lei etc., ceea ce dădea impresia că rezonează cu suferințele contemporane ale poporului.”
Dan Sociu, scriitor

Am trecut pe lângă cimitirul Bellu și am rămas șocat. Fanfară și onoruri militare pentru Păunescu!
Dan C. Mihăilescu, critic

El nu numai că nu a tăcut, dar a lăudat sistemul în gura mare, cu zbierete, urlete, cu jurăminte de adeziune la politica partidului și la președintele iubit. Din păcate, societatea noastră suferă de o amnezie periculoasă. Foarte multă lume vrea să uite că a existat comunismul. (…) Nu cred însă că în Polonia unuia ca Adrian Păunescu i s-ar face azi funeralii naționale. Mi-ar plăcea ca lumea să aibă o judecată limpede și să nu se mai lase îmbrobodită de discursurile naționaliste și de mistica și retorica asta revanșardă.
Filosoful și criticul de artă Andrei Cornea

Faptul că acum se vorbește despre el ca despre un erou dă cumva măsura culturii noastre revoluționare. Noi suntem cultura Adibas. Nu avem Adidas original, nu-i nimic, e bun și Adibas. Nu avem Puma e bună și Puna. Nu aveam Woodstock? Merge și Cenaclul Flacăra. Nu am avut dizidenți autentici, ci doar niște emițători de șopârlițe, buni și ăia. Ei erau eroii noștri. Atâta puteam noi. Păunescu făcea la cenaclu niște glumițe oarecum subversive pe care oamenii simpli nu puteau să le scoată pe gură și asta îi făcea și pe ei să se simtă eroi. „Le-a spus-o Păunescu!”, adică, în subtext, „ce curajoși am fost și noi care l-am ascultat.” Ce se petrecea dincolo de stadioane, că el era sluga regimului, nu mai interesa pe nimeni”.
Regizorul Cristi Puiu

Oamenii nu-l plâng neapărat pe Păunescu, ci își plâng tinerețea pierdută, care a însemnat și un abonament la revista Flacăra sau mersul la niște concerte ale Cenaclului”.
Adrian Cioroianu, istoric

nu și-a cerut vreodată scuze pentru trecutul său, ci a fost de-o violență rar întâlnită împotriva celor care îl criticau pe Ceaușescu
Dorin Dobrincu, istoric

Păunescu e una dintre destinațiile nostalgiei după trecutul comunist. Cu cât prezentul e mai dezamăgitor, lumea se îndreaptă într-acolo

Aceste nume nu-mi spun nimic, dar absolut nimic!!!Niste necunoscuti!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Vechi 14.11.2010, 22:41:59
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

. . . . .. . . . .
Vechi 14.11.2010, 22:42:57
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Aceste nume nu-mi spun nimic, dar absolut nimic!!!Niste necunoscuti!
Draga inseamna ca si literatura e o necunoscuta pentru tine...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teodora Păunescu Tucă Mihaela19 Muzica Bisericeasca 1 17.04.2012 23:29:02
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
Poetul din gara Sinaia Pelerinul Generalitati 102 21.02.2011 10:59:37
Adrian Fageteanu achimovjan Generalitati 33 15.10.2008 14:10:09
Adrian Adrian27 Generalitati 11 23.08.2007 14:46:07