View Single Post
Vechi 16.11.2010, 11:02:54
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Sa nu comparam ceea ce se intampla pe vremea sfantului Ioan Gura de Aur cu vremurile de acum cand oamenii sunt ispititi la tot pasul de tot felul de mizerii.
Cum se imbracau femeile atunci ,cate prostituate vedeai pe strazi ,nu erau reclame cu femei goale la toate colturile de strada.
Asa si despre tine pot spune ca te duci la sf.Liturghie doar pentru impartasanie.
Pentru cei mai avansati participarea la sf.Liturghie este o prefigurare a raiului.
De acolo pleci transformat ,eliberat de tot raul si te incarci sufleteste pentru toata saptamina ce va urma.
Daca te consideri fara de pacat si ai binecuvantare n-ai decat sa te spovedesti si zilnic ,eu am primit de la par.Duhovnic binecuvantare pentru spovedanie la 40 de zile.
Eu stiu ca dupa sf.Impartasanie si chiar pina atunci ,in acel interval de vineri pina duminica mai am parte de ispite la care nu reactionez mereu corect.Asa ca nu ma consider fara de pacate.
Ferice de tine ca ai ajuns la stadiul la care te consideri curat pentru a primi trupul si sangele Domnului saptaminal.
Daca te abtii sa-ti focalizezi privirea la prima imagine sexoasa pe care o vezi la tv sau pe strada, atunci primesti o cununa. Altfel, e pacat. Si iti zic eu ca se poate sa rezisti, cu ajutorul harului. Putina vointa mai trebuie.

Te rog sa inteleg ca eu am citat mai sus tocmai din Sfantul care a alcatuit ritualul Sfintei Liturghii, poarta noastra catre Rai. Pe el il contrazici daca tu crezi ca simpla prezenta la aceasta slujba, fara impartasanie, este suficienta pentru mantuire. De unde stii ca dupa Craciun o sa prinzi neaparat Pastele pentru urmatoarea cuminecare? Moartea nu stie de soroacele noastre.

Te-as sfatui sa te documentezi, ca ai unde, si sa-l intrebi pe duhoivnicul tau daca a auzit de Canonul 9 apostolic.

Eu numai curat nu sunt, dar il deranjez pe parintele de fiecare data cand constiinta nu ma lasa sa ma impartasesc. Deci nu ma impartasesc nici eu saptamanal, desi imi doresc asta. Problema se pune ca lumea mosteneste o traditie gresita de a cauta duhovnicul numai de 4 ori pe an - asta incerc eu sa subliniez aici. Tu, daca te spovedesti o data la 40 de zile, esti sub ascultare de duhovnic si esti fara greseala. Insa, mergi si arata-i ce scrie aici si spune-ne ce ti-a raspuns:

"Toți credincioșii care intră în biserică și ascultă scripturile, dar nu
rămân la rugăciune (slujbă) și la Sfânta Împărtășanie, aceia trebuie să
se afurisească, ca făcând neorânduială în biserică."

http://www.canoaneortodoxe.net/pdf/1...Apostolice.pdf

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote