![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te rog sa inteleg ca eu am citat mai sus tocmai din Sfantul care a alcatuit ritualul Sfintei Liturghii, poarta noastra catre Rai. Pe el il contrazici daca tu crezi ca simpla prezenta la aceasta slujba, fara impartasanie, este suficienta pentru mantuire. De unde stii ca dupa Craciun o sa prinzi neaparat Pastele pentru urmatoarea cuminecare? Moartea nu stie de soroacele noastre. Te-as sfatui sa te documentezi, ca ai unde, si sa-l intrebi pe duhoivnicul tau daca a auzit de Canonul 9 apostolic. Eu numai curat nu sunt, dar il deranjez pe parintele de fiecare data cand constiinta nu ma lasa sa ma impartasesc. Deci nu ma impartasesc nici eu saptamanal, desi imi doresc asta. Problema se pune ca lumea mosteneste o traditie gresita de a cauta duhovnicul numai de 4 ori pe an - asta incerc eu sa subliniez aici. Tu, daca te spovedesti o data la 40 de zile, esti sub ascultare de duhovnic si esti fara greseala. Insa, mergi si arata-i ce scrie aici si spune-ne ce ti-a raspuns: "Toți credincioșii care intră în biserică și ascultă scripturile, dar nu rămân la rugăciune (slujbă) și la Sfânta Împărtășanie, aceia trebuie să se afurisească, ca făcând neorânduială în biserică." http://www.canoaneortodoxe.net/pdf/1...Apostolice.pdf
|
|||
|
|||
![]()
Ionut ,eu stiu ca la judecata particulara dupa moarte vom da socoteala de pacatele nemarturisite si de care nu ne-am pocait destul.
Degeaba ma impartasesc saptaminal si apoi gresesc. De aceea spunea par.Cleopa ca nu e important sa ne impartasim des ci important e ce facem inainte si dupa sf.Impartasanie. Adica sa traim cu luare aminte. Doamne ajuta ! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Asa ca si calugarii batrani si bolnavi se pot impartasi o data pe saptamana; ceilalti, daca le da voie duhovnicul, se pot impartasi, cel mai rar, la patruzeci de zile, cel mai potrivit, o data pe luna. - Dar avem vreun temei la Sfintii Parinti pentru impartasania la patruzeci de zile ? - Da, avem la Sfantul Simeon al Tesalonicului. El zice ca o data la patruzeci de zile fiecare sa se pregateasca si sa se impartaseasca, daca n-are vreo oprire canonica." Pana si el ne indeamna sa ne impartasim lunar, nu de 4 ori pe an. Evident ca trebuie sa tinem mereu atentia treaza, sa ne pazim mintea si simturile. Fara Sfanta Impartasanie, conform Sfantului Nicodim Aghioritul, acest lucru este practic imposibil.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim des sau rar? | Va_iubesc | Impartasania (Taina Euharistiei) | 978 | 17.05.2017 02:29:00 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|