View Single Post
Vechi 16.11.2010, 13:16:15
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Mata ști multe și ai credință mare, eu mă limitez doar la minunile contemporane, la cele ce pot fi palpabile și vizibile în viața de zi cu zi.

Desigur că nu-i prost, însă dumneata îl faci de-a dreptul tâmpit prin teoria asta ciudată. Un om "transformat în bine de diavol" cum ar putea zeci de ani să nu mai bea, să nu-și mai bată nevasta, să devină iubitor și amabil, să fie un creștin model?
Si nu v-am zis sa cititi in vietile sfintilor si in pateric sau limonariu, ca acolo sunt zeci de exemple? Acestea sunt din primul mileniu, dar daca neoprotestantii nu existau pe atunci de unde sa stie?
Obiectivul vrajmasului e sa nu ajunga un om in Rai, sa nu se mantuiasca. Nu il ispiteste la toate pacatele din lume, ca ala se poate sa se sature si sa caute mantuirea. De exemplu ajunge doar mandria. In Sfanta Scritura scrie ca " Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții ....". Nu inseamna ca trebuie sa le ai pe toate ca sa nu te mantuiesti, ci unul din acestea.
De aceea vrajmasul poate face si bine un timp ca sa-si atinga scopul. Chiar in cazul unui pacat sau viciu, de exemplu cineva care se drogheaza, nu simte o stare de bine, de euforie un timp, ca sa repete pacatul, sa nu il lase cumva?
Toate pacatele sunt legate de ingerul cazut. Nemaimantuindu-se, el il scapa de patima aceea, ii da un bine, ca sa ramana acolo, sa nu se mantuiasca. Ca nu cumva dupa aceea sa nu-i mai placa si sa redevina ortodox si astfel sa se mantuiasca. Acum sper ca ti se pare logica, desi poate nu o sa intelegi sau nu o sa fii de acord.
Reply With Quote