![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur că nu-i prost, însă dumneata îl faci de-a dreptul tâmpit prin teoria asta ciudată. Un om "transformat în bine de diavol" cum ar putea zeci de ani să nu mai bea, să nu-și mai bată nevasta, să devină iubitor și amabil, să fie un creștin model? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Obiectivul vrajmasului e sa nu ajunga un om in Rai, sa nu se mantuiasca. Nu il ispiteste la toate pacatele din lume, ca ala se poate sa se sature si sa caute mantuirea. De exemplu ajunge doar mandria. In Sfanta Scritura scrie ca " Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții ....". Nu inseamna ca trebuie sa le ai pe toate ca sa nu te mantuiesti, ci unul din acestea. De aceea vrajmasul poate face si bine un timp ca sa-si atinga scopul. Chiar in cazul unui pacat sau viciu, de exemplu cineva care se drogheaza, nu simte o stare de bine, de euforie un timp, ca sa repete pacatul, sa nu il lase cumva? Toate pacatele sunt legate de ingerul cazut. Nemaimantuindu-se, el il scapa de patima aceea, ii da un bine, ca sa ramana acolo, sa nu se mantuiasca. Ca nu cumva dupa aceea sa nu-i mai placa si sa redevina ortodox si astfel sa se mantuiasca. Acum sper ca ti se pare logica, desi poate nu o sa intelegi sau nu o sa fii de acord. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Oameni noi pentru Dumnezeu" este in alta conceptie, nefiind in Biserica nu va puteti mantui. Deci vrajmasul asta doreste, sa nu va mantuiti. Nu conteaza ca nu va da toate pacatele din lume. Pentru exemplul dat de tine, ramane explicatia dinainte de paranteza asta. Minuni sunt acelea care arata ca sigur sunt de la Dumnezeu, ceva extraordinar. Ploaia e o minune, dar nu dovedeste ceva fata de japonezi, de exemplu. Si la japonezi ploua. Nici japonezii nu umbla toti beti si isi bat nevestele sau ce stiu eu ce pacate. Si, sper ca stiti si dvs., chiar si alti oameni din alte religii sau atei se lasa de droguri sau de bautura si isi indreapta viata. Asta nu se intampla doar la neoprotestanti sau chiar la ortodocsi. Priviti la minunile facute de apostoli sau sfinti. Ca sa nu mai lungim discutia, nu aveti o dovada a prezentei harului, neavand minuni (in afara de cele obisnuite, soarele rasare in fiecare zi, unii se lasa de bautura, altul nu-si mai bate nevasta,etc.) Daca nu ati inteles nu e vina mea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
16. Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate, 17. Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit pentru orice lucru bun. (2 Tim. 3) Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
POVESTIREA LUI AVVA TEODOR DESPRE MONAHUL SIRIAN SEVERIAN Aici este o casa de oaspeti intre biserica Sfanta Sofia si biserica Sfantul Faust. Hangiul acestei case m-a rugat intr-o zi sa ma duc la casa de oaspeti si sa-l inlocuiesc cateva zile. M-am dus si am gasit gazduit un monah sirian, care nu avea alceva decat un stihar de par, o manta si cateva paini. Statea necontenit intr-un colt, spunea ziua si noaptea stihuri din Scriptura si nu vorbea cu nimeni. Cand a venit duminica, m-am dus la el si i-am spus: - Hai frate, la biserica Sfanta Sofia ca sa te impartasesti cu Sfintele si Cinstitele Taine. - Nu merg, mi-a raspuns el. - Si de ce? - Sunt severian si nu ma impartasesc la biserica voastra. Auzind pe de o parte ca nu se impartaseste la sfanta si apostolica Biserica, iar pe alta parte vazand ca are un trai atat de imbunatatit si o viata atat de virtuoasa, am plecat plangand in chilia mea. Am inchis usa, m-am aruncat cu fata la pamant inaintea lui Dumnezeu si timp de trei zile m-am rugat cu multe lacrimi, zicand: - Stapane Hristoase, Dumnezeul nostru, care pentru nespusa si nemasurata ta iubire de oameni ai inclinat cerurile si Te-ai pogorat pentru mantuirea noastra, Cel care Te-ai intrupat din Stapana Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria, descopera-mi cine crede bine si drept, noi cei ai Bisericii sau severienii. In a treia zi am auzit o voce nevazuta care mi-a spus: - Du-te Teodule si vezi credinta lui. A doua zi m-am dus, m-am asezat in fata lui, am asteptat sa vad ce are sa se intample potrivit celor spuse mie de glasul nevazut. Am stat asa cam un ceas uitandu-ma la el: statea si sirianul spunand versete din Scriptura. Si am vazut fiilor, ma jur pe Domnul, deasupra capului lui asezata o porumbita plina de funingine, ca si cum ar fi iesit din cuptor, jumulita si urat mirositoare. Atunci am cunoscut ca porumbita inegrita si rau mirositoare, care mi s-a aratat, infatisa credinta lui. Fericitul lui suflet ne povestea acestea cu juramant, cu multe lacrimi si suspine. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|