View Single Post
Vechi 16.11.2010, 22:04:46
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Te rog sa ma ierti si sa nu mi-o iei in nume de rau dar ma impingi sa-ti pun intrebarea : cum este cu judecarea si iubirea neconditionata a aproapelui ? Tu acum ... cum se numeste ce faci ?
Iata cit de aproape este D.zeu de noi si ne intoarce foaia ca sa citim , dar invers, ceea ce defapt scriem noi .

In totdeauna trebuie sa stim ce si cum se iarta , se judeca si se iubeste . Poruncile acestea dumnezeiesti nu se face neconditionat , fara discernamint . Chiar te-am sesizat cu postarea lui ,,Traditie" de pe threadul ,,iubirea inteleasa gresit "

Deci scurt si clar : tu ce ai facut acum ?

F. clar si frumos ti-a explicat Mirela . Nu conteaza ce face ea, in acest contex al meu . Conteaza ca noi acestia care ne dam de ceasul mortii cu iubitul si iertatul , cu grija multa asupra aproapelui nu facem decit ce fac toti !
Ma repet a nustiu cita oara : stiu ca da bine la poza si CV-ul de ,,bun crestin" sa dai in sus si in jos cu virtutiile neconditionate dar realitatea este cea pe care atit Traditie cit si altii cu alte ocazii au explicat f. bine !
Zaharia, nici nu mi-a trecut prin cap sa judec, doar ca m-am gandit ca acele idei postate nu sunt in spiritul Ortodox. Atat! Fiecare are libertatea sa aleaga.Nu pozez in bun crestin, mai am mult pana acolo. Mai mult, pana in ceasul din urma trebuie sa avem constiinta treaza. Doamne ajuta! Nu credeam ca am pus paie pe foc. Nu am avut intentia asta.Totusi, ma repet, postarea nu era in spirit ortodox.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote