Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2010, 22:03:22
carmen trandafir carmen trandafir is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.11.2010
Implicit

Stimata Doamna ce mi-aati comentat postare.Eu nu am divulgat pacatele mele.Si daca expuneti problema asta la orce preot asa va da raspunsul exact ca duhnicul meu.Din pacate eu nu am un sot cu Dumnezeu.Orcit ma-m straduit nu se poate.Toate le are bune si corecte dar nu si credinta.El judeca numai dupa ideile lui fixe.Si cu toate astea eu am crescut copii in credinta de Dumnezeu si sunt foarte fericita ptr ei.Unul din ei e student ultimul an la teologie.Iii multumesc lui Dumnezeu si Maicii Domnului ptr tot ajutorul.Eu am facut greseala de al refuza in posturi si in zilele sfinte si sa dus la alta.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 22:04:46
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Te rog sa ma ierti si sa nu mi-o iei in nume de rau dar ma impingi sa-ti pun intrebarea : cum este cu judecarea si iubirea neconditionata a aproapelui ? Tu acum ... cum se numeste ce faci ?
Iata cit de aproape este D.zeu de noi si ne intoarce foaia ca sa citim , dar invers, ceea ce defapt scriem noi .

In totdeauna trebuie sa stim ce si cum se iarta , se judeca si se iubeste . Poruncile acestea dumnezeiesti nu se face neconditionat , fara discernamint . Chiar te-am sesizat cu postarea lui ,,Traditie" de pe threadul ,,iubirea inteleasa gresit "

Deci scurt si clar : tu ce ai facut acum ?

F. clar si frumos ti-a explicat Mirela . Nu conteaza ce face ea, in acest contex al meu . Conteaza ca noi acestia care ne dam de ceasul mortii cu iubitul si iertatul , cu grija multa asupra aproapelui nu facem decit ce fac toti !
Ma repet a nustiu cita oara : stiu ca da bine la poza si CV-ul de ,,bun crestin" sa dai in sus si in jos cu virtutiile neconditionate dar realitatea este cea pe care atit Traditie cit si altii cu alte ocazii au explicat f. bine !
Zaharia, nici nu mi-a trecut prin cap sa judec, doar ca m-am gandit ca acele idei postate nu sunt in spiritul Ortodox. Atat! Fiecare are libertatea sa aleaga.Nu pozez in bun crestin, mai am mult pana acolo. Mai mult, pana in ceasul din urma trebuie sa avem constiinta treaza. Doamne ajuta! Nu credeam ca am pus paie pe foc. Nu am avut intentia asta.Totusi, ma repet, postarea nu era in spirit ortodox.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 22:07:12
carmen trandafir carmen trandafir is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.11.2010
Implicit

De asta fatuesc pe toate femeile crestine sa nu faca greseala mea.Chiar daca spune el intr-un final ca e de acord cu tine , in mintea lui deja planueste dorinta de ase duce la alta.Mie imi spune in fata.Nu vrei?
ma duc la alta, sunt atitea fara a ma ruga de ele precum de tine.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 22:13:46
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Zaharia, nici nu mi-a trecut prin cap sa judec, doar ca m-am gandit ca acele idei postate nu sunt in spiritul Ortodox. Atat! Fiecare are libertatea sa aleaga.Nu pozez in bun crestin, mai am mult pana acolo. Mai mult, pana in ceasul din urma trebuie sa avem constiinta treaza. Doamne ajuta! Nu credeam ca am pus paie pe foc. Nu am avut intentia asta.Totusi, ma repet, postarea nu era in spirit ortodox.

Ce frumos te scuzi cind este vorba de tine ! Ce eleganta esti si ce scuze tari iti alegi : postarea nu era in spirit... Ce miloasa esti cu tine !
Pacat, aveam alta parere.........
Pt. mine este suficient atit ! Asa fac toti care nu au frontiere pt. nimic, nici chiar pt. ei . A se vedea sensul real al cuvintului frontiere = rigori !

Nu am vrut sa te supar ci doar sa te cert deoarece si tu esti dintre cei care au 2 ocale in acelasi suflet ! Si parca ti-am mai spus-o pe aceasta direct sau indirect .

,,Pina la sfirsitul tuturor lucrurilor putin oameni se dovedesc a fi asa cum trebuie sa fie (drepti si sa marturiseasca numai adevarul !)"- ANONIMUS
Vechi 16.11.2010, 22:20:33
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
dialog Mirela0110 rodica50

rodica50:
Te rog, in mod civilizat sa nu-mi mai trimiti mesaje . Mai ales ca suntem in post. Fa ce vrei dar nu ma mai agasa. Te rog! Nu ma cunosti, ca sa-ti permiti catalogari!

nu mai trimit, dar nici tu nu ma cunosti ca sa iti poti permite sa imi zici sa ma dau cu capul de pereti !!!! tu ai inceput-o , eu doar ma apar !!! tanti, alta data ai grija la cuvintele pe care le spui si citeste atent fiecare cuvant in parte.

INCA O DATA : nu mai judecati lumea pentru ce pacate si rele face ea, sa nu faceti voi, sa ajutati pe altii care stiti ca pacatuiesc, cu sfaturi spre indreptare si atunci poate poate va exista o lume mai buna. Stiu ca sunt dura in exprimare, in viata am fost calita sufleteste la foc fierbinte, poate ar trebui sa fiu mai intelegatoare si mai blanda, dar acesta este modul meu de a fi, mod care sincer, incerc sa il schimb in bine, daca as putea. sa nu ma mai judece nimeni, ma judec destul eu pe mine si ma va judeca si Dumnezeu.

de ce postarea sa nu fie in spirit ortodox? combatearea unui pacat nu este in spirit ortodox ? postarea nu ar fi in spirit ortodox pentru ca tot ceea ce nu tine de teoria clasica, desfranarea, este considerat pacat?? tocmai pentru ca este pacat, tocmai pentru asta trebuie spuse lucrurilor pe nume. vreti sa acceptati sau nu, desfranare exista in lumea asta cu carul, ca e in casatorie, ca e in afara, ca tine de orice fel de mod de a face sex. cine nu accepta asta ori e orb ori e naiv. si ce daca este un site crestin ? sa ne dam maicuite si calugari cu totii? sa ne ascundem in spatele unei masti false de "buni crestini" ? de ce sa nu fim noi insine si sa nu spunem exact ceea ce gandim? si de ce subiectul sa nu ma onoreze, ca vorbesc de sex ? sau mai degraba ce crezi ca asta caut eu onoare? :)) eu caut sa zic adevarul pe care altii sigur in gandesc, il stiu, dar nu il spun, si uite de asta urasc falsitatea. exista desfrau in lume si sa incercam sa ii aducem pe calea cea dreapta pe cei apropriati care stim ca pacatuiesc. dar sa nu ii judecam !!!

Last edited by Mirela0110; 16.11.2010 at 22:26:25.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 22:22:39
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmen trandafir Vezi mesajul
Stimata Doamna ce mi-aati comentat postare.Eu nu am divulgat pacatele mele.Si daca expuneti problema asta la orce preot asa va da raspunsul exact ca duhnicul meu.Din pacate eu nu am un sot cu Dumnezeu.Orcit ma-m straduit nu se poate.Toate le are bune si corecte dar nu si credinta.El judeca numai dupa ideile lui fixe.Si cu toate astea eu am crescut copii in credinta de Dumnezeu si sunt foarte fericita ptr ei.Unul din ei e student ultimul an la teologie.Iii multumesc lui Dumnezeu si Maicii Domnului ptr tot ajutorul.Eu am facut greseala de al refuza in posturi si in zilele sfinte si sa dus la alta.
Imi pare rau ca te-am suparat, dar nu te-am criticat pe tine.
Eu sustin ca fiecare trebuie sa intrebe duhovnicul ca nu exista reteta universala. Mie duhovnicul mi-a spus altceva.

(Parerea mea este ca un sot care inseala nu are nevoie de motive, ci le inventeaza la nevoie )
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 22:24:07
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Ce frumos te scuzi cind este vorba de tine ! Ce eleganta esti si ce scuze tari iti alegi : postarea nu era in spirit... Ce miloasa esti cu tine !
Pacat, aveam alta parere.........
Pt. mine este suficient atit ! Asa fac toti care nu au frontiere pt. nimic, nici chiar pt. ei . A se vedea sensul real al cuvintului frontiere = rigori !

Nu am vrut sa te supar ci doar sa te cert deoarece si tu esti dintre cei care au 2 ocale in acelasi suflet ! Si parca ti-am mai spus-o pe aceasta direct sau indirect .

,,Pina la sfirsitul tuturor lucrurilor putin oameni se dovedesc a fi asa cum trebuie sa fie (drepti si sa marturiseasca numai adevarul !)"- ANONIMUS
Dar nu ma scuz, Zaharia! Atunci, fie precum spui tu- era in spirit crestin, daca sustii. Nu-ti cer sa ai pareri- ne cunoastem putin- deloc, chiar. Pretind ca ma cunosc cei ce m-au crescut, cei ce traiesc langa mine, cu mine, cei pentru care traiesc si in primul rand, Dumnezeu. El le stie pe toate.Ce sunt eu? Un om neinsemnat. Cred ca am gresit prin duritate, dar...ai alta idee cum ar fi trebuit sa reactionez? Poftim, am gresit! Dar am pareri la care tin.Sunt un om direct, nu am calitati, sunt plina de defecte!Si daca am gresit, imi cer iertare si de la Mirela si de la tine.Doamne ajuta! Fie ca Dumnezeu sa ne aiba in paza si sa ne arate Calea.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 22:45:54
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Dar nu ma scuz, Zaharia! Atunci, fie precum spui tu- era in spirit crestin, daca sustii. Nu-ti cer sa ai pareri- ne cunoastem putin- deloc, chiar. Pretind ca ma cunosc cei ce m-au crescut, cei ce traiesc langa mine, cu mine, cei pentru care traiesc si in primul rand, Dumnezeu. El le stie pe toate.Ce sunt eu? Un om neinsemnat. Cred ca am gresit prin duritate, dar...ai alta idee cum ar fi trebuit sa reactionez? Poftim, am gresit! Dar am pareri la care tin.Sunt un om direct, nu am calitati, sunt plina de defecte!Si daca am gresit, imi cer iertare si de la Mirela si de la tine.Doamne ajuta! Fie ca Dumnezeu sa ne aiba in paza si sa ne arate Calea.
Mai raminea sa-mi spui : ce te bagi tu, ce , esti mama mea ?
Aceasta apropos de faptul cu cine te cunoaste . Nu fi ridicola gratuit ; desigur ca aceia te cunosc real si desavirsit , eu ma refeream ca te cunosc vis-a-vis de activitatea pe forum . Mai era nevoie sa precizez ?
Prin duritate crezi ca ai gresit ? Hm, ai gresit prin orice dar nu prin judecare, nu ? Si esti inca senina ! Ce pot sa mai zic , frumos, nu ? Sau crezi ca daca ai pareri la care ti judecarea este scuzata ? Pai parca nu asta este optica pe acest forum ?
In sfirsit , constat ca esti asa, moale si gingasa cu tine insuti si ca folosesti bine formulele crestine de salut ! Este doar treba ta ! Chiar asa, eu nu sunt mamica !
Ia sa vedem , mie imi reuseste ? : daca am gresit imi cer iertare ! D.zeu sa te binecuvinteze cu pace si discernamint duhovnicesc !
Poate ca da ...
Vechi 16.11.2010, 23:39:12
horas67 horas67 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.04.2010
Implicit Doamne Ajuta!

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
de ce postarea sa nu fie in spirit ortodox? combatearea unui pacat nu este in spirit ortodox ? postarea nu ar fi in spirit ortodox pentru ca tot ceea ce nu tine de teoria clasica, desfranarea, este considerat pacat?? tocmai pentru ca este pacat, tocmai pentru asta trebuie spuse lucrurilor pe nume. vreti sa acceptati sau nu, desfranare exista in lumea asta cu carul, ca e in casatorie, ca e in afara, ca tine de orice fel de mod de a face sex. cine nu accepta asta ori e orb ori e naiv. si ce daca este un site crestin ? sa ne dam maicuite si calugari cu totii? sa ne ascundem in spatele unei masti false de "buni crestini" ? de ce sa nu fim noi insine si sa nu spunem exact ceea ce gandim? si de ce subiectul sa nu ma onoreze, ca vorbesc de sex ? sau mai degraba ce crezi ca asta caut eu onoare? :)) eu caut sa zic adevarul pe care altii sigur in gandesc, il stiu, dar nu il spun, si uite de asta urasc falsitatea. exista desfrau in lume si sa incercam sa ii aducem pe calea cea dreapta pe cei apropriati care stim ca pacatuiesc. dar sa nu ii judecam !!!
...Vorba parintelui Arsenie Boca: "Mai! Nu va mai tot vaitati ca nu aveti preoti cu har, pastori vrednici de misiunea lor sfanta! Vreti preoti sfinti? Nasteti-i si cresteti-i!"
Hai sa facem efortul sa citim(si intelege...) sfaturile(cartile) Parintelui Arsenie Boca si apoi sa sfatuim noi...
... Dupa umila mea parere...Doamne Ajuta!
Reply With Quote
Vechi 17.11.2010, 00:32:03
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horas67 Vezi mesajul
...Vorba parintelui Arsenie Boca: "Mai! Nu va mai tot vaitati ca nu aveti preoti cu har, pastori vrednici de misiunea lor sfanta! Vreti preoti sfinti? Nasteti-i si cresteti-i!"
Hai sa facem efortul sa citim(si intelege...) sfaturile(cartile) Parintelui Arsenie Boca si apoi sa sfatuim noi...
... Dupa umila mea parere...Doamne Ajuta!
Sfantul Ioan Damaschinul iata ce scrie la "Dogmatica" (cu mana cea lipita si vindecata de Preasfanta Nasctoare de Dumnezeu dupa ce ii fusese retezata ca scrisese spre a demasca ratacirea iconoclasta):
(din capitolul "Despre credinta si botez")
"Apa izvorâtă din coasta Sa este spre renaștere si inundarea păcatului și a stricăciunii, iar sângele este băutura pricinuitoare vieții veșnice. Ne-a dat porunci ca să ne renaștem prin apă si prin Duh, deoarece prin rugăciune
și invocare Sfântul Duh se pogoară asupra apei. Dar pentru că omul este dublu, din suflet și corp, ne-a dat dublă si curățirea, prin apă și prin Duh. Duhul, pe de o parte, reînnoiește în noi starea după chipul si asemănarea lui
Dumnezeu; iar apa, pe de altă parte, curățeste, prin harul Duhului, corpul de păcat, și-l eliberează de stricăciune."
.
.
.
"Prin botez se dă tuturora în mod egal iertare de păcate; harul Duhului însă, în măsura credinței și a curățirii antecedente. Prin urmare, luăm acum prin botez pârga Sfântului Duh; iar renașterea este pentru noi începutul unei alte vieți, pecete, talisman si luminare."
Eu nu prea inteleg de unde zic unii de copii ca ar mosteni pacatul desfranarii de la parinti cat ar fi stat in pantecele mamei lor.
Sau de unde se zice de copil ca mosteneste de la parinti sau bunici nu stiu ce pacate.Normal prin educatie poate sa ii fie date anumite apucaturi pacatoase.
Si sincer ma indoiesc ca ar fi zis asa ceva parintele Arsenie Boca.
Da acum au aparut tot felul de carti de se zice ca le-ar fi scris parintele Arsenie Boca.

Last edited by mihailt; 17.11.2010 at 00:34:10.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Grija sotului fata de sotie ! windorin Nunta 48 08.12.2012 01:38:38
Despre casatoria intre rude de familie. radugherasim Nunta 6 10.03.2011 18:40:07
Femeia:sotie,mama,profesionista caty_deea Nunta 52 06.01.2011 10:54:57
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 08:06:45
Postul si relatiile dintre sot si sotie cmihai Pocainta 30 10.02.2009 14:23:52