View Single Post
Vechi 16.11.2010, 23:04:03
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
La fel Adrian este si parerea mea ca dreptatea lui Dumnezeu nu se poate gasi intr-o singura scriere. evident ca cei care promoveaza o singura directie vor jura pe cele sfinte ca NUMAI EI DETIN adevarul in legatura cu draptatea lui Dumnezeu. Dar oare este cinstit sa elimini restul lumii a miliardelor de oameni care se hranesc din alte "impachetari" ale Cuvintului lui Dumnezeu?
Tocmai pentru ca am citit destul, am vazut si am ascultat mult, cunosc ca Adevarul este impartit in mod egal la toate neamurile si de aceea trebuiesc iubite si respectate, insa noi tinem mortis ca este numai la noi.
Ceea ce promovează Andrei este teozofia, o rătăcire sinistră care susține că prin toate religiile se ajunge la adevăr:
http://en.wikipedia.org/wiki/Theosophy

Și masonii, budiștii, hindușii și alte secte au credințe teozofice.

Este o idee naivă dar deosebit de dăunătoare, aducând o îndrăcire cumplită și o stricare a minții iremediabilă aproape.

Teozofia crede în reîncarnare, ca și stimabilul Andreicozia, și în alte prostii.

În mod opus, Creștinismul propovăduiește creația din nimic a omului, faptul că el are o singură viață în trup, personalismul lui Dumnezeu și al omului.

Reîncarnarea e o mare stupiditate prin aceea că ei nu înțeleg că personalitatea umană e definită de memorie, ori nou-născuții nu au memorie. Fără memorie nu există trăsături de caracter sau de personalitate, deci "rafinarea" prin vieți succesive e o inepție din punct de vedere logic.