View Single Post
Vechi 17.11.2010, 00:32:03
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horas67 Vezi mesajul
...Vorba parintelui Arsenie Boca: "Mai! Nu va mai tot vaitati ca nu aveti preoti cu har, pastori vrednici de misiunea lor sfanta! Vreti preoti sfinti? Nasteti-i si cresteti-i!"
Hai sa facem efortul sa citim(si intelege...) sfaturile(cartile) Parintelui Arsenie Boca si apoi sa sfatuim noi...
... Dupa umila mea parere...Doamne Ajuta!
Sfantul Ioan Damaschinul iata ce scrie la "Dogmatica" (cu mana cea lipita si vindecata de Preasfanta Nasctoare de Dumnezeu dupa ce ii fusese retezata ca scrisese spre a demasca ratacirea iconoclasta):
(din capitolul "Despre credinta si botez")
"Apa izvorâtă din coasta Sa este spre renaștere si inundarea păcatului și a stricăciunii, iar sângele este băutura pricinuitoare vieții veșnice. Ne-a dat porunci ca să ne renaștem prin apă si prin Duh, deoarece prin rugăciune
și invocare Sfântul Duh se pogoară asupra apei. Dar pentru că omul este dublu, din suflet și corp, ne-a dat dublă si curățirea, prin apă și prin Duh. Duhul, pe de o parte, reînnoiește în noi starea după chipul si asemănarea lui
Dumnezeu; iar apa, pe de altă parte, curățeste, prin harul Duhului, corpul de păcat, și-l eliberează de stricăciune."
.
.
.
"Prin botez se dă tuturora în mod egal iertare de păcate; harul Duhului însă, în măsura credinței și a curățirii antecedente. Prin urmare, luăm acum prin botez pârga Sfântului Duh; iar renașterea este pentru noi începutul unei alte vieți, pecete, talisman si luminare."
Eu nu prea inteleg de unde zic unii de copii ca ar mosteni pacatul desfranarii de la parinti cat ar fi stat in pantecele mamei lor.
Sau de unde se zice de copil ca mosteneste de la parinti sau bunici nu stiu ce pacate.Normal prin educatie poate sa ii fie date anumite apucaturi pacatoase.
Si sincer ma indoiesc ca ar fi zis asa ceva parintele Arsenie Boca.
Da acum au aparut tot felul de carti de se zice ca le-ar fi scris parintele Arsenie Boca.

Last edited by mihailt; 17.11.2010 at 00:34:10.
Reply With Quote