View Single Post
Vechi 19.11.2010, 21:51:56
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de joseph_ben_iacob Vezi mesajul
Pai Moise murise, nu putea iesi din iad ca sa fie pe muntele schimbarii la fata. Asta invalideaza teoria cum ca sfintii VT erau in iad dupa moarte.
Si mai trebuie sa repet citatul cu Arhanghelul Mihail care s-a luptat pentru trupul lui Moise? Ce inteles dai acestui citat? Arhanghelul s-a luptat cu diavolii ca sa ia trupul lui Moise din iad.
Citat:
Nu ajungeau in iad decat cei care nu se incredeau in Hristos, lucru valabil atat in VT cat si in NT. Jertfa lui Hristos nu a avut efect doar din momentul crucificarii ci efectul ei a fost de la primul pana la ultimul om. Tu de ce crezi ca evreii aduceau jertfe in VT?ce reprezentau acele jertfe?Ce rol mai aveau jertfele dc ei oricum se duceau in iad?
Cum sa sa increada in Hristos daca abia dupa aceea S-a intrupat? Evreii aduceau jertfe pentru pacat, ca ei sa ramana drepti si apoi sa fie luati de Iisus in Rai. Despre ceilalti scrie ca erau adaugati in cartea mortii.
Citat:
"Dar eu știu că Răscumpărătorul meu este viu și că El, în ziua cea de pe urmă, va ridica iar din pulbere această piele a mea ce se destramă.
Și afară din trupul meu voi vedea pe Dumnezeu.
Pe El Îl voi vedea și ochii mei Îl vor privi, nu ai altuia. Și de dorul acesta măruntaiele mele tânjesc în mine."
Interesant ca ati dat un citat care confirma ce spunema eu, nu parerea dvs. daca se refera la Iisus, spune ca in ziua cea de pe urma, adica atunci cand va fi rastignit, il va lua din pulbere (iad) si astfel il va vedea pe Dumnezeu. Eu nu puteam exemplifica mai bine, e ceea ce trebuia spus.
Citat:
Cum adica noi suntem vinovati de pacatul lui Adam?L-ai pus tu pe adam sa manance din pom?De ce sa te faci tu vinovat de pacatul lui?
Din contra, Adam e vinovat pentru natura pacatoasa pe care noi am mostenit-o de la el.
Dvs. nu ati auzit de pacatul stramosesc care se sterge cu ocazia Sfantului Botez? Desi noi n-am facut acel pacat, urmarile au ramas si asupra noastra. La fel si evreii, desi nu facusera pacatul lui Cain, urmarile au ramas sa se traga si asupra lor.
Citat:
Nu e clar deloc, de ce sa cada asupra evreilor faptele lui Cain?De ce nu asupra romanilor, americanilor etc?
E simplu, pentru ca ei erau poporul ales. Si in Noul Testament scrie un pasaj asemanator, ca pacatele vor cadea mai intai asupra evreilor, apoi asupra celorlalti. Nu-l mai caut, va las pe dvs., ca m-am cam saturat de filozofie. Cum va explicati ca in ortodoxie sunt minuni la fel ca cele facute de Iisus sau cele dintotdeauna, iar in cultul dvs. nu e nimic, desi spuneti ca acolo e adevarul? Iisus numai spunea din Scripturi sau facea si minuni?
Reply With Quote