View Single Post
Vechi 23.11.2010, 16:24:05
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Eu raman uimita de cate ori citesc postarile tale... nu inteleg pe cine, ce si de ce incerci tu sa inveti.. si in ce calitate (mai ales ca daca am spus "am duhovnic" inseamna :"am pe cine sa intreb")
Dar daca vrei sa dai sfaturi, macar fii atenta la ce am scris: sotul meu este necredincios. Deci nu a fost si nu va merge la biserica pentru ca aceasta este alegerea lui constienta. Nici rugat, nici amenintat, nici santajat (chestia cu daca te iubeste vine la biserica intra in categoria santaj emotional).
Si iubirea inseamna RESPECT pentru optiunile celuilalt.

Dar apoi spui sa aplic santajul emotional:"Daca el te iubeste pe tine, e alaturi de tine in biserica, acasa si in post".
(Asa ar putea spune si el: "daca ma iubesti porti si tu mini, te fardezi etc..". Chiar NU intelege nimeni cat de dezgustatoare este manipularea aceasta de prost gust "daca ma iubesti, faci aia". Cred ca si un copil de 6 ani sesizeaza cat de grosolana este aceasta mentalitate.)
Eu inteleg ca la baza iubirii sta respectul fata de celalalt.
Scuze ca intervin...

Mie mi s-a parut ca Dobrin nu s-a referit la un santaj emotional..ci la faptul ca unii soti chiar daca nu gandesc exact la fel...totusi nu sunt nici refractari fata de ceea ce gandeste sau isi doreste celalalt...ceva de genul asta.

De exemplu sunt soti care necredinciosi fiind...merg impreuna cu sotia la Biserica...chiar daca pentru inceput nu inteleg si nu simt mare lucru...dar nici nu au o atitudine de respingere a ceea ce celalalt respecta si apreciaza.

Asa inteleg acest aspect...deci nu in sensul ca ii spui celuilalt: " Daca ma iubesti...fa asta, si mai fa si asta!"...ci ceva care ar veni de la sine, o oarecare maleabilitate, si deschidere fata de interesele celuilalt.
Reply With Quote