Pentru ca ortodoxie nu e doar o dezbatere filozofica, iata cateva minuni legate de Sfanta Impartasanie:
http://www.eph.md/news/invatatura_de_credinta/1487.html
4. Despre Sfântul Grigore cel Mare se povestește că o dată, o femeie nobilă a dus la Biserică prescuri pentru săvârșirea Sfintei Liturghii. Când a sosit momentul împărtășaniei, femeia s-a apropiat de altar pentru a primi Sfintele Taine. La cuvintele Sf. Grigore "se dă de viață făcătorul Trup al Domnului nostru Iisus Hristos", femeia a zâmbit. Sfântul Grigore a întrebat-o: "De ce ați zâmbit?". Femeia i-a răspuns: "Pentru mine este curios Stăpâne că tu pâinea pe care eu am pregătit-o cu mâinile mele o numești trupul lui Hristos!".
Sfântul Grigore văzând neștiința femeii s-a rugat lui Dumnezeu și îndată pâinea s-a prefăcut în carne iar vinul în sânge. Această minune au văzut-o toți cei din Biserică. Sfântul s-a rugat acum din nou și chipul trupului s-a prefăcut în chipul pâinii, iar chipul sângelui s-a prefăcut în chipul vinului, cu care a fost împărtășită femeia care, de atunci încolo a devenit foarte credincioasă.
1. Istoricul Sozomen povestește că într-una din zilele în care Sfântul loan Gură de Aur împărtășea pe credincioși, s-a apropiat o femeie care era molipsită de erezia macedoniană. Cum a primit Sfânta împărtășanie îndată părticica din gura ei s-a prefăcut în piatră. După această minune femeia s-a spovedit și s-a întors la credința adevărată.
2. Când Sfânta muceniță Evdochia a fost adusă la judecată, ostașii dezbrăcând-o au văzut că a căzut jos o părticică din Sfintele Daruri. Ostașii au ridicat părticica și neștiind ce este au dus-o la împărat. Când ighemonul a întins mâna ca să ia părticica, părticica s-a prefăcut în foc, care a pârlit ostașii iar la ighemon i-a ars umărul stâng.
5. Și iată acum, iubiți credincioși, încă o întâmplare reală care s-a petrecut acum câțiva ani într-un sătuc din Ardeal. O femeie foarte credincioasă care se ocupa cu creșterea albinelor (avea stupină) a observat că de la o vreme nu prea mai merg bine stupii, albinele produceau puțină miere. Auzise de la o altă credincioasă că dacă pui într-un stup Sfânta împărtășanie, albinele o să dea o producție foarte mare de miere. Și atunci, a mers la Sfânta Biserică, s-a spovedit și s-a împărtășit, dar, în loc să înghită Sfânta împărtășanie, a ascuns-o sub limbă și apoi, ajungând acasă, a băgat-o într-unui dintre stupi.
Peste trei săptămâni preotul satului a avut o descoperire de la Dumnezeu că această femeie a făcut altceva decât trebuia cu împărtășania. S-a dus la ea acasă și a întrebat-o: "De la Dumnezeu am descoperire că acum trei săptămâni nu ai înghițit Sfânta împărtășanie, spune-mi cinstit, te rog, ce ai făcut cu ea?". Simțindu-se vădită, femeia a început să plângă și i-a mărturisit adevărul.
Au mers împreună si au deschis stupul, si auziți dumneavoastră minune: ALBINELE FĂCUSERĂ O CLĂDIRE DIN CEARĂ EXACT CA O BISERICUȚĂ ÎN JURUL SFINTEI ÎMPĂRTĂȘANII!!! Minunat este ce-au făcut albinele, dar foarte trist este că există o mulțime de oameni care nici măcar nu știu ce este aceea Sfânta împărtășanie. Unii mor neîmpărtășiți dintr-o mare neglijență, iar alții (ateii) o refuză chiar și pe patul de moarte spre osânda lor veșnică.