Citat:
Īn prealabil postat de sophia
Popoarele vestice sunt foarte liberale, nu suporta umilirea, ingradirea de nici un fel, sunt mandre si sigure de sine.Au alt mediu de traditie, economic, politic.Legat de slujbe: ei au un program de viata foarte strict si ordonat.
La ei bate clopotul la ora 12.00h si toata activitatea intra in pauza. Este pauza de masa. Poti sa crapi. El inchide si se duce sa manance.Avand slujbele mai scurte, ei pot si sa faca mai multe pe zi si sunt mai flexibili, se pot duce oamenii oricand, dupa lucru, dupa scoala, etc.Au multe activitati chiar si la manastire: scoli, gospodarie, spitale in grija, orfani, batrani, activitati cu migrantii, misiuni in tari sarace, de catehism nu mai spun etc.Si ei au avut si au multa severitate.La ei timpul este limitat si organizat.
|
Corect.Si asta determina o anumita optica.Puneti aceasta optica directa in comparatie cu acea caracteristica a ortodoxismului ce poarta denumire de ,,
Apofatism" si aveti
raspunsul la ce trebuie sa explicati celor care nu inteleg.Asta presupune sa va cunoasteti dvs foarte bine Credinta,sa o traiti si sa va dea Cel de Sus har ca sa o puteti predica si altora.
Parerea mea:o combinatie intre scrierile Parintilor Bisericii si The Holy Bible pot sa va ajute mult.Am pus acesta combinatie pt ca(ma refer la protestanti)vor intelege mai usor daca folositi mijlocul nostru comun de analiza in combinatie cu chintesenta explicatiilor din credinta dvs>scrierile Parintilor Bisericii.Si cu ocazia asta puteti explica si notiunea de ,,Traditie".
Ideea este sa puteti ,,explica" ortodoxismul ca
traire nu ca dogmatica.Pentru a doua categorie exista carti.Pentru prima categorie exista cei care chiar traiesc Credinta dvs.Tineti cont de faptul ca protestantii,in general,acorda,
mai ales in grup,mai mult timp pentru catehism propriu si analiza biblica decat credinciosii ortodocsi.Am constat asta personal.Intrucat la dvs se pune mai mult accent pe ,,
traire"(ca doar
misticismul nu l-a descoperit Calvin)asta trebuie sa puteti prezenta pentru a putea fi intelesi.Cum spunea cineva aici:exemplul personal.Si avand in vedere aceste aspecte, precum si(din pacate) realitatea cotidiana, cred ca aveti o misiune dificila.
Sa va ajute Cel de Sus