View Single Post
Vechi 25.11.2010, 14:11:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de joseph_ben_iacob Vezi mesajul
nu trebuie sa il repeti pentru un simplu fapt, acel verset nu are legatura cu iadul din 2 motive:
1)in iad nu merge trupul ci sufletul
2)nu diavolul decide cine merge in iad ci Dumnezeu. ori daca Dumnezeu considera ca Moise trebuia sa mearga in iad atunci nu avea rost lupta lui Mihail cu diavolul. din ceea ce spui tu ar insemna ca diavolul decide cine merge in iad ca si cum el ar fi judecator si nu Dumnezeu.
Intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui tu e alta, de ce nu stie nimeni unde a fost ingropat Moise?versetul din Iuda pe care l-ai adus tu in discutie se leaga de acest fapt.
eu ti-as da un raspuns dar ortodocsilor nu le convine acest raspuns asa ca te las pe tine sa ti-l dai(de ce a ales Dumnezeu sa ascunda mormantul lui Moise)
Sa ne lamurim: nu eu am spus ca Sf. Ilie si Moise erau cu trupul la schimbarea la fata. Dvs. nu cunoasteti viziunile sfintilor, ca diavolii se mai certa pe sufletele oamenilor cu ingerii. Nu stiu daca Moise a fost luat cu trupul la cer. Citatul cu Arhanghelul nu are sens decat in sensul acela.
Userul care este adventist chiar a dat un raspuns la un alt topic despre faptul ca nu putea fi Rai inainte de venirea lui Iisus. Nu stiu ce denominatie sunteti, discutati cu el.
Citat:
Hristos a fost promis inca din gradina Edenului, citeste Facerea si ai sa vezi. evreii de ce il asteptau pe Mesia?de unde stiau ei de Mesia care va lua pacatul lor asupra Lui?
Jertfele pe care le aduceau evreii nu erau pentru a fi ei declarati drepti ci pentru a-si arata credinciosia in Mesia care avea sa vina. pavel spune in Evrei ca nu cu sangele tapilor erau ei mantuiti ci prin jertfa Mantuitorului. prin jerfa pentru pacat ei isi recunosteau pacatele si le puneau asupra acelor animale care erau sacrificate. insa ispasirea pentru pacat nu o faceau animalele ci a facut-o Hristos. Conform teoriei tale ei nu aveau nevoie sa faca jertfe, ar fi stat in iad o perioada si apoi erau mantuiti ca ii lua Hristos din iad.
Ma bucur ca ati dat citatul acela cu Rascumparatorul, nu stiam de el. Bineinteles ca venirea Mantuitorului facea parte din planul lui Dumnezeu si este dat citatul acela chiar in gradina Edenului. Nu este teoria mea, este ceea ce sustine Biserica. Teoriile noi sunt inventate de cultele aparute de curand.
Jertfele erau pentru pacate, asa scrie. Acum se face jertfa nesangeroasa, a lui Iisus, adica Trupul si Sangele. dar nu are rost prea mult sa discutam, pentru ca nu intelegeti astea, si doar din filozofie asupra Bibliei nu prea se poate afla prea mult. Pentru ca dvs. o sa sustineti ceea ce spuje cultul pana in panzele albe, chiar daca ar scrie ceva total diferit. asa ca e mai mult o pierdere de vreme, discutie fara rost.
Domnul spune ca nu de jertfe are nevoie, ci de curatirea sufletului. La fle si acum, importanta e curatia sufletului, ca altfel degeaba se ia Sfanta Impartasanie.
Ca ei beneficiau deja de jertfa Mantuitorului desi aceasta nu avusese loc e ceva ce tine mai mult de SF, de genul calatorie in viitor.
Citat:
nu confirma deloc parerea ta, spune clar ca Iov se incredea in Rascumparatorul(Hristos) contrar cu ceea ce spui tu cum ca nu ar fi avut cum sa creada de vreme ce nu se intrupase la momentul respectiv.
Interpretatea ta e total gresita, nu vad de unde faci acele paralele(iad= pulbere, ziua cea din urma= ziua rastignirii etc). Dar tu esti setat pe o idee si orice citesti interpretezi conform acelei idei.
Totit stiau ca va veni Mesia, asa ca toti asteptau sa vina Mesia. Iar in acel pasaj e vorba cel mai probabil de invierea mortilor de la Judecata finala, cand carnea se va lipi de suflet.
Citat:
De unde stii tu ca la noi nu e nimic?de cand si pana cand credinta se bazeaza pe minuni?la noi nu se face tam tam de minuni cum se face la voi. se fac destule minuni si la noi dar nu asta e motivul credintei noastre. Hristos nu ne-a cerut sa ne incredem in minuni ci in El
Cum v-am mai explicat, minunile sunt singura dovada ca ceea ce spuneti e adevarat, e sustinut si de Dumnezeu, adica Dumnezeu e cu voi. Altfel orice om poate sa spuna ca el stie mai bine cum e si ca la el e adevarul. Dar trebuie sa fie si dovada, nu doar vorbe, ca si musulmanii si hindusii si toate religiile se bazeaza pe ceva teoretic. Fara minuni sunt doar pareri, supozitii. Asta aveti in cult.
Reply With Quote