Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.11.2010, 19:28:48
joseph_ben_iacob joseph_ben_iacob is offline
Banned

Data înregistrării: 22.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si mai trebuie sa repet citatul cu Arhanghelul Mihail care s-a luptat pentru trupul lui Moise? Ce inteles dai acestui citat? Arhanghelul s-a luptat cu diavolii ca sa ia trupul lui Moise din iad.
nu trebuie sa il repeti pentru un simplu fapt, acel verset nu are legatura cu iadul din 2 motive:
1)in iad nu merge trupul ci sufletul
2)nu diavolul decide cine merge in iad ci Dumnezeu. ori daca Dumnezeu considera ca Moise trebuia sa mearga in iad atunci nu avea rost lupta lui Mihail cu diavolul. din ceea ce spui tu ar insemna ca diavolul decide cine merge in iad ca si cum el ar fi judecator si nu Dumnezeu.
Intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui tu e alta, de ce nu stie nimeni unde a fost ingropat Moise?versetul din Iuda pe care l-ai adus tu in discutie se leaga de acest fapt.
eu ti-as da un raspuns dar ortodocsilor nu le convine acest raspuns asa ca te las pe tine sa ti-l dai(de ce a ales Dumnezeu sa ascunda mormantul lui Moise)

Citat:
Cum sa sa increada in Hristos daca abia dupa aceea S-a intrupat? Evreii aduceau jertfe pentru pacat, ca ei sa ramana drepti si apoi sa fie luati de Iisus in Rai. Despre ceilalti scrie ca erau adaugati in cartea mortii.
Hristos a fost promis inca din gradina Edenului, citeste Facerea si ai sa vezi. evreii de ce il asteptau pe Mesia?de unde stiau ei de Mesia care va lua pacatul lor asupra Lui?
Jertfele pe care le aduceau evreii nu erau pentru a fi ei declarati drepti ci pentru a-si arata credinciosia in Mesia care avea sa vina. pavel spune in Evrei ca nu cu sangele tapilor erau ei mantuiti ci prin jertfa Mantuitorului. prin jerfa pentru pacat ei isi recunosteau pacatele si le puneau asupra acelor animale care erau sacrificate. insa ispasirea pentru pacat nu o faceau animalele ci a facut-o Hristos. Conform teoriei tale ei nu aveau nevoie sa faca jertfe, ar fi stat in iad o perioada si apoi erau mantuiti ca ii lua Hristos din iad.

Citat:
Interesant ca ati dat un citat care confirma ce spunema eu, nu parerea dvs. daca se refera la Iisus, spune ca in ziua cea de pe urma, adica atunci cand va fi rastignit, il va lua din pulbere (iad) si astfel il va vedea pe Dumnezeu. Eu nu puteam exemplifica mai bine, e ceea ce trebuia spus.
nu confirma deloc parerea ta, spune clar ca Iov se incredea in Rascumparatorul(Hristos) contrar cu ceea ce spui tu cum ca nu ar fi avut cum sa creada de vreme ce nu se intrupase la momentul respectiv.
Interpretatea ta e total gresita, nu vad de unde faci acele paralele(iad= pulbere, ziua cea din urma= ziua rastignirii etc). Dar tu esti setat pe o idee si orice citesti interpretezi conform acelei idei.

Citat:
Dvs. nu ati auzit de pacatul stramosesc care se sterge cu ocazia Sfantului Botez? Desi noi n-am facut acel pacat, urmarile au ramas si asupra noastra. La fel si evreii, desi nu facusera pacatul lui Cain, urmarile au ramas sa se traga si asupra lor. E simplu, pentru ca ei erau poporul ales. Si in Noul Testament scrie un pasaj asemanator, ca pacatele vor cadea mai intai asupra evreilor, apoi asupra celorlalti. Nu-l mai caut, va las pe dvs., ca m-am cam saturat de filozofie.
am auzit de pacatul stramosesc dar acest pacat nu se refera la crima lui Cain. De unde si pana unde asupra evreilor trebuia sa ramana pacatul lui cain mi-e greu sa inteleg. Din ce spui tu inseamna ca a fi poporul ales e un blestem pentru ca trebuie sa porti toate pacatele lumii. conform acestei interpretari ar insemna ca si tu cand pacatuiesti ar trebui sa plateasca evreii pt acest pacat, fiind poporul ales.
Raspunsul e simplu, si nu e vorba de filozofie dar trebuie sa citesti Sf Scriptura pentru a-l afla.

Citat:
Cum va explicati ca in ortodoxie sunt minuni la fel ca cele facute de Iisus sau cele dintotdeauna, iar in cultul dvs. nu e nimic, desi spuneti ca acolo e adevarul? Iisus numai spunea din Scripturi sau facea si minuni?
De unde stii tu ca la noi nu e nimic?de cand si pana cand credinta se bazeaza pe minuni?la noi nu se face tam tam de minuni cum se face la voi. se fac destule minuni si la noi dar nu asta e motivul credintei noastre. Hristos nu ne-a cerut sa ne incredem in minuni ci in El.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50