Citat:
În prealabil postat de anna21
Sau daca tii neaparat sa scrii, te rog scrie despre ce stii. Alege oameni pe care-i cunosti, din familia ta si scrie despre ei in mod instructiv.
Propun sa scrii despre iubirea de oameni a tatalui tau, de ex.: o analiza comparativa cu coafeza de la frizeria din colt. Ca sa aflam cine si de ce are mai multa iubire, sa invatam despre slujirea aproapelui si alte lucruri de folos sufletesc!
Dar te rog nu ma mai iubi in atatea sfaturi ca nu am timp nici sa ma enervez.
|
Departe de mine gandul sa vreau sa te enervez si sa vreau sa iti dau sfaturi. Ti-am mai zis imi spun pararea si atat.
Acum analiza:
subiectii: coafeza din colt si tatal meu , fost profesor catedra de electrotehnica la o facultate, actualmente decedat.
Cazul I: - coafeza nu are studii multe a terminat o scoala profesionala dar este credincioasa, traieste in credinta asa cum a fost invatata in familie si la biserica, a facut fapte bune, este miloasa si buna la suflet, a trait toata viata inchindu-si gandurile si sufletul la Dumnezeu. Isi educa copii in spirit crestin si prin ea sotul ei se sfinteste cum spune Scriptura.
- tatal meu, comunist convins, credea in Dumnezeu, dar asa in interiorul lui, fara sa faca fapte de credinta. Exemplu bun in societate dupa criteriile societatii, dar care doar la sfarsitul vietii, incercat de boala, il cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu.
Concluzia: coafeza din colt cu siguranta este cu mult inaintea tatalui meu in calea mantuirii pentru ca a facut mult mai multe decat tatal meu.
Cazul II: coafeza este o femeie buna, miloasa din fire, care nu face nici rau nici bine, sta in banca ei, si isi vede de viata. Uneori hraneste pe cineva cand ii bate in usa si e flamand, dar odata salveaza pe cineva de la moarte intamplator. Dar e necredincioasa. Nu crede in Dumnezeu.
Concluzia: coafeza din colt cu siguranta nu se va mantui pentru ca prima si cea mai importanta dintre porunci este sa iubesti pe Dumnezeu mai presus de orice. Ori ea tocmai acest fapt il neaga. Degeaba faptelele bune, degeaba salvarea omului de la moarte tot necredincioasa ramane. Tatal meu s-a trezit, in al 12-lea ceas ce e drept dar s-a trezit. Si a facut pasi spre mantuirea lui atat cat a mai avut timp in viata sa.
Acum te las pe tine sa analizezi singura in tacere comparativ pe sotul tau necredincios care salveaza vieti cu orice om de oriunde de pe pamantul asta care in schimb e credincios.
Concluziile nu e nevoie sa le mai scrii aici pe forum decat daca doresti sa expui si altora spre a invata despre cum tu singura spui: ``Ca sa aflam cine si de ce are mai multa iubire, sa invatam despre slujirea aproapelui si alte lucruri de folos sufletesc!``