Citat:
În prealabil postat de ladyanda
Diferenta e ca acel talhar isi primea pedepeasa ..sunt 2 tipuri de pedepse, pedeapsa divina si pedeapsa de pe pamant. ..Dupa cum stii si acel talhar era pe cruce.. Cand eu gresesc trebuie sa accept consecintele la fel si cel care greseste.
Dreptatea trebuie facuta pentru a corecta greseala celuilalt. Daca talharul nu era pedepsit si nu se afla pe cruce alaturi de Iisus nu realiza ce a facut. Dar asa a fost prins si condamnat.
Intr-adevar raportandu-ne la realitatea zilelor de azi am spune ca dreptate pe pamant nu mai exista si ca asteptam o dreptate divina. Vedem copii batuti, violenta, vedem cum nimeni nu ia nici o masura... Si asta e doar inceputul
|
Am citit ai cu atentie intrebarea ta initiala.De unde stim cand este dreapta pedeapsa si cand este razbunare facuta catre cineva care a gresit?
As spune o definitie simpla:dreptate este atunci cand cel care a gresit realizeaza in urma actului judecatii,ca a gresit,si astfel pedeapsa ii este folositoare. Aproape ca si-o doreste,pt a scapa de mustrarile constiintei.
Daca insa pedeapsa nu vine din dreptate,atunci e o simpla razbunare,si antreneaza la nesfarsit conflictul,in genul :Ochi pt ochi si dinte pt dinte