Citat:
În prealabil postat de iustin10
Dumnezeu a iertat pe talharul care omorase multi oameni,si i-a daruit raiul,doar pt ca in ultima clipa a vietii sale,recunoscuse pe cel rastignit alaturi de el ,de catre justitia umana(CEA CARE O CREZI TU DREAPTA??? ) ,ca fiind nevinovat,si Imparat al nevinovatiei si suferintei pentru ceilalti.
Caci daca cineva nu sufera pt pacatele sale,nu ramane decat ca sufera pt ceilalti.
Dumnezeu este dreptate,dar dreptatea lui Dumnezeu,nu poate fi inteleasa de oameni.
Noua ni se pare pe pamant ca nedreptatea stapaneste,si asa si este.
Dar daca am stii toti sa ne iubim aproapele,atunci pacea ar cuprinde toate colturile pamantului.
Dreptatea este foarte importanta,dar dreptatea care sufera gresala aproapelui,si nu cea care cauta sa il pedepseasca pe aproapele.
|
Diferenta e ca acel talhar isi primea pedepeasa ..sunt 2 tipuri de pedepse, pedeapsa divina si pedeapsa de pe pamant. ..Dupa cum stii si acel talhar era pe cruce.. Cand eu gresesc trebuie sa accept consecintele la fel si cel care greseste.
Dreptatea trebuie facuta pentru a corecta greseala celuilalt. Daca talharul nu era pedepsit si nu se afla pe cruce alaturi de Iisus nu realiza ce a facut. Dar asa a fost prins si condamnat.
Intr-adevar raportandu-ne la realitatea zilelor de azi am spune ca dreptate pe pamant nu mai exista si ca asteptam o dreptate divina. Vedem copii batuti, violenta, vedem cum nimeni nu ia nici o masura... Si asta e doar inceputul