View Single Post
Vechi 26.11.2010, 09:55:39
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de paradosis Vezi mesajul
Daca o sa ai curiozitatea sa deschizi un catechism ortodox (ceea ce te sfatuiesc sa o faci pentru ca ortodoxia nu inseamna neaparat ce iti inchipui tu ca este) o sa vezi ca trateaza si despre Pronia lui Dumnezeu, ca sa nu mai spun despre sentinta categorica direct din Biblie: “Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine” (Matei 14:6), ambele fiind argumente care ar trebui sa te mai tempereze de la a face asemenea afirmatii.
Stai putin, sa ne intelegem.

Oricine se mantuieste o face prin Iisus Hristos, Mantuitorul. Un budist care a trait izolat in munte, un hinduist care a trait in padure, un african din jungla vor fi judecati dupa legea firii, dupa constiinta lor (Pavel ne spune asta, nu?). Acelasi Judecator au si ei, dar criteriile de judecata sunt altele. A spune ca numai ortodocsii se mantuiesc este o afirmatie nu tocmai ortodoxa. Deci da, pronia divina are grija de absolut toti oamenii, indiferent de locul geografic si de momentul istoric. Si iarasi, numai prin Hristos ne mantuim, ortodocsi sau cei care habar nu au de ortodoxie. Eu am intalnit indieni cu studii superioare care nu cunosteau absolut nimic despre crestinism - lucru aparent incredibil, dar adevarat.

Inca o data: absolut, dar absolut nimeni nu este predestinat la Iad, indiferent de parerile unora care se hazardeaza in afirmatii fara nici un temei crestin. Asta pentru ca orice om este zidit dupa Chipul divin, adica inzestrat cu existenta, nemurire, ratiune, libertate si sentimente.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote