Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Nu contest meritele unui medic care salveaza vieti omenesti dar spun ca nu meseria de face mai bun decat alti oameni in ceea ce priveste mantuirea. Si ca exista oameni buni , credinciosi si iubitori de semeni si printre cei care nu au zece facultati.
Aluzia cu nea Gicuta si al doilea pahar este cat se poate de josnica. Pentru ca eu nu am vorbit niciodata de Gicuta de la birt si nici nu am spus ca alcoolicul e mai credincios sau mai bun.
In schimb tu spui ca necredinciosul e mai bun decat credinciosul . Si te citez:
``Sotul meu necredincios este mai bun decat mine si nu o spun din falsa smerenie sau mai stiu eu ce. E un fapt.``
Si tine cont ca tu ai spus ca esti putin credincioasa.
Te mai citez: ``iubirea genuina a portarului care in reveria lui SIMTE poate cuprinde intreaga umanitate in dulcele fior al dragostei.``
...................................
Inca odata imi pare rau de tine.
|
Ma simt obligata sa explic .. ca vad ca ai mai deschis un thread din seria "lauda-
ma-voi, Doamne".
Ca altfel nu ti-as fi explicat, dar vad ca dai inainte cu crestinul-bun si necredinciosul rau.
Tu nu reusesti sa vezi ca NU TOTI CRESTINII SE VOR MANTUI, ci doar cei ce lucreaza poruncile dumnezeiesti. Deci cei care s-au lepadat de sine, care-L iubesc pe Dumnezeu decat se iubesc pe ei, care s-au despatimit (ca asta este lepadarea de sine) etc.
Altfel, vai noua!
Eu repet: cunosc Multi necredinciosi mai buni decat mine, nu doar sotul meu.
Stiu necredinciosi care au infiat copii (chiar handicapati), stiu necredinciosi care si-au riscat cariera, situatia familiala si chiar familia pentru a spune adevarul (pt a da in vileag minciuna, coruptia etc.)
Si daca asta par in afara posibilitatii omului de rand.. uite o femeie necrestina din zona unde locuiesc eu traieste din ajutor social dar cumpara mancare saracilor. Ba mai mult, anul trecut cand era iarna si-a scot plapuma din casa si s-a dus sa inveleasca un cersetor.
deci daca astea sunt faptele necredinciosilor care NU se mantuiesc... care sunt faptele crestinilor?
Daca asta fac cei c
are NU au talanti... tu crezi ca cei care au primit talantii (sfintele taine) si nu fac cel putin ce face un necredincios.. se vor mantui??
De ce copilul "uitat" inr-un spital este infiat de un protestant si nu de un ortodox? De ce cand bunica mea nu putea merge veneau la ea baptistii sa o ajute? ii carau apa, taiau lemne etc.. unde erau ortodocsii? etc.
Deci daca tu te simti buna... bravo tie!
Eu nu ma simt buna!
Multi talanti am primit, dar nu am facut cat fac cei necredinciosi!
Chiar poruncile de baza: postul, rugaciunea, milostenia.. abia le fac. Eu nu sunt in stare sa postesc cum se cuvine (cu o masa pe zi), nu ma rog cu ravna (ci rugaciunile mele sunt o continua lupta) etc..
Si cand altii fac lucruri bune, necredinciosi fiind, cred ca ar trebui sa ne SMERIM! Nu sa strambam din nas ca noi suntem ortodocsi si avem adevarul de partea noastra.. ca dupa cuvintele noastre vom fi judecati.
(Sincer, eu nu inteleg cum nu va ingroziti de judecata la care vom fi pusi in fata cu faptele altora care nu au trait in adevar si nu au avut ajutor datator de har al Sfintelor Taine)
Fapt divers: ultima data cand am fost la biserica in Romania, o femeie batrana isi tara picioarele sa ajunga la un scaun pliant. Acolo a cerut voie alteia (care statea in picioare si se ruga) sa o lase sa stea pe scaun. "Nuuuu! Este scaunul meu. L-am adus de acasa! Cum sa va asezati pe el cand eu l-am adus de acasa?" Cam asta este milostenia! Crezi ca acea femeie nu stia invatatura de credinta ortodoxa? Dar iata ca a fost incapabila sa vada ca avea ocazia sa faca o mica jertfa pentru Hristos. In biserica si in timpul rugaciunii.
Dar ne culcam pe o ureche ca ne mantuim.