Am venit cu un mesaj de pace
Dragă Mihnea Dragomir,
Îmi cer scuze dacă am dat buzna așa pe nepusă masă, dar sunt și eu un om, deci un aproape
al tău. Nu-i nici o problemă dacă ești sau nu de acord cu ceea ce am scris. Dar mi se pare că
sunt tratat prea dur. Să știi că am avut un unchi preot român-unit. Nu prea m-am putut
înțelege cu el în privința convingerilor sale, dar asta nu înseamna că trebuia să ne certăm!
A murit în tren în drumurile sale care le făcea prin țară pentru a ajuta oameni nevoiași! Și
totuși nu-l înțelegeam! Nu în privința actelor de caritate ! Astea sunt excelente indiferent cine
le practică! Neânțelegerile erau asupra altor subiecte. Cum să juri credință Papei când există
doar un singur conducător? Cum să suferi din pricina faptului că nu te-ai căsătorit, cu toate
că Apostolul Pavel nu interzicea căsătoria? Suferea în sensul că, "pentru a omorâ animalul
din el", se scula în fiecare dimineață, mergea la câmp și lucra din răsputeri. Apostolul Pavel
spune că "cine arde să se căsătorească".
În fine dacă ceea ce am scris nu se potrivește nicicum las-o așa. Acest lucru oricum nu ne
oprește să ne iubim unii pe alții!
|