View Single Post
Vechi 30.11.2010, 20:24:22
clujeanul33 clujeanul33 is offline
Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Locație: Cluj Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Marturiile lui din carti si din interviuri mi se par total proortodoxe.Ceea ce vi se pare dumneavoastra ca ar sustine celelalte religii nu este conform cu adevarul ,din mai multe motive.

1.Doua milioane de km in cautarea Adevarului,tocmai asta vrea sa insemne,faptul ca a cautat atat de multi ani adevarul in celelalte religii si nu l-a gasit,iar spre final a gasit ortodoxia,care este Adevarul.
2.Faptul ca prezinta cu intelegere si simpatie unele persoane protestante sau catolice,se datoreaza faptului ca el a trait multi ani in acest mediu,si a avut prieteni din aceasta zona.Nu s-a nascut si nici nu a trait intr-o tara ortodoxa.Cu atat mai remarcabil este faptul ca este ortodox,el acum stand in Elvetia...
3.Inca o data in cartea Zei,idoli ,guru arata inselatoriile cu care vin celelalte religii,si chiar un profesor de religie caruia i-am imprumutat cartea a spus ca i-a folosit ca material didactic.

4.La Lupsa este o realitate,ca acolo calugarii se impartasesc in fiecare zi,iar el fiind oaspete acolo,s-a impartasit laolalta cu ceilalti.Sa credem ca staretul de la Lupsa,o manastire cu program athonit,a avut suficient discernamant daca a permis ca sa se impartaseasca si Klaus impreuna cu ceilalti.

Pentru impartasire are si binecuvantarea duhovnicului sau,care este de la manastirea Essex.
Frate Daniel,

Cand spui "ma lepad de satana, de toate lucrurile lui si de toti slujitorii lui cei vazuti sau nevazuti" eu cred ca un crestin-ortodox exact asta ar trebui sa faca: sa se lepede.
Daca acest Klauss ar fi cunoscut cu-adevarat ortodoxia ca adevar, ar fi trebuit sa spuna doar atat: "Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a daruit posibilitatea sa gasesc adevarul!" Punct. Fara nimic altceva.. Daca incepi sa te lauzi cu pacatele tale, nu este oare tot un pacat? Cum poti spune: "m-am lepadat de satana" daca continui sa amintesti si sa povestesti cu lux de amanunte nu stiu cate erezii prin care ai trecut?

E adevarat ca traiesti o bucurie a descoperirii lui Hristos ca Mantuitor, o bucurie a descoperirii ortodoxiei ca singura si adevarata Cale de urmat., dar aceasta duhovniceasca bucurie cred ca trebuie impletita cu smerenia, cu neputiinta de a te putea ridica vreodata la inaltimea jertfei Mantuitorului pt tine, ca pacatos..
Eu n-am vazut la el o astfel de smerenie, o durere a Crucii care sa-l patraunda cu totul.., ci doar bucuria..
Asta te schimba, ca om., nu mai poti fi cel de ieri, ci mereu esti innoit intru Hrsitos!.

Fireste ramane stilul sau inconfundabil de a povesti, de a fi, dar eu o vad mai degraba ca un "story" de succes, o frumoasa poveste americana, decat de exemplificarea unei vieti traita pt Hrsitos..

Vizavi de Parintele Melchesidec de la Lupsa nu e treaba mea sa judec de ce i-a permis astfel sa se impartaseasca zilnic, parerea mea personala despre asta e alta si e sprijinita pe marturiile multor duhovnici incercati din tara..

Sper sa fi inteles corect si sa nu mai fiu nevoit sa mai intervin pt alte lamuriri.
Doamne ajuta!