Citat:
Īn prealabil postat de clujeanul33
NU JUDECA PT A NU FI JUDECATA, SORA!
NU MA CUNOSTI, NICI FIZIC, NICI DUHOVNICESTE...
|
Inainte de toate, iarta-ma ca te-am judecat! Am gresit!
Nu te cunosc si daca te-asi cunoaste acelasi pacat ar fi judecandu-te!
Citat:
Eu nu la sfarsitul lumii m-am referit cand spuneam ca e prea tarziu pt astfel de atitudini (gen brosuri, cuvantari, etc).. Eu am vrut sa subliniez faptul ca la cum este societatea intreaga in ansamblul ei de corupta, de totala lepadare de Dumnezeu, nu astfel de actiuni duc la folosul celui cazut sau celui nestiutor...
|
Da-mi voie sa te citez si sa-ti spun ca si mintea mea este ingreunata de patimi si nu inseamna ca ideile mele sunt cele mai bune sau sunt cele mai folositoare...dar, desi risc sa ma repet hai sa lasam Biserica sa decida asta!!!!!
Este doar o simpla propunere, in definitiv de ce te deranjeaza atat de tare?
Daca asi fi propus sa dansam in timp ce corul canta, la fel ca si in unele confesiuni, mai intelegeam!!!!!!!!
Nu esti de acord, ok Iti respect parerea!
Citat:
Daca ai fi avut initiativa asta acum 20 de ani era ok, atunci fiind timpul pt astfel de actiuni, si daca stai bine si te gandesti sa vezi in ce fel s-a degradat societatea in anasamblul ei (CU NOI INSINE FACAND PARTE DIN ACESTA SOCIETATE!!!), vei constata ca nu mai faci nimic bun spre zidirea celui cazut vremelnic in pacat sau celui in nestiinta, panandu-l sa citeasca o brosura...
|
Societatea s-a degradat, altii intre timp au venit pe drumul cel bun si exact in acelasi timp, doar ca invers proportional!
Citat:
Legat de Parintele Duhovnic ca si model crestin..
Cu siguranta este un prim model, dar cum sublinia si persoana pt care era aceasta postare ce mi-ai reamintit-o si mie, PARINTELE DUHOVNIC NU E MAMA.
Ce se vroia a se spune aici?
|
Iarta-ma, dar iar iti voi spune, ca cel mai bun raspuns pentru tine este raspunsul Duhovnicului tau!
Nu este subiectul acestui topic, doar atat pot sa-ti spun: cunosc un caz concret in care o mama fiind mai putin stiutoare in cele duhovnicesti, a ajuns, prin mila lui Dumnezeu, la un duhovnic pe care ea la simtit potrivit cu firea ei.
Ei bine, facand ascultare atat cat putea ea, incet schimbandu-se in bine, a realizat ca odata cu schimbarile ei si copilul ei se schimba in mod miraculos. Nu spun ca nu au existat incercari si caderi, caci ispita este deja peste puterile parintilor, care constata uneori neputinciosi cum copii le aluneca prin degete.Ci vorbesc de atitudinea schimbata a copilului fata de aceste ispite. Daca in trecut le accepta si chiar intra in aproape orice bucluc, astazi le judeca si se fereste si mai mult de atat mai opreste si pe prietenii lui sa mai pacatuiasca.
Si te intreb eu, cine a fost mama din acest caz?
Citat:
Repet, daca te-a deranjat atat de mult horoscopul, de ce nu ai ales sa-i dai in judecata pe cei ce difuseaza asta?
|
Repet, eu de una singura nu pot face nimic. Cu atat mai mult in acest caz, asa cum bine a mentionat o sora ortodoxa pe acest thread – citez din memorie – s-a ajuns astazi in loc de salut sa te intrebe semenul tau in ce zodie esti? Daca nici conotatia aceasta nu iti este suficienta, no comment!
La spusele mele:
Grea vorba ai zis aici frate!!!!
Miroase a ecumenism!!!!!!!
Grija mare!
Ofer aceasta explicatie: orice intentie buna si orice actiune care au legatura cu credinta noastra si care nu are acordul Bisericii Ortodoxe nu este buna. Mai departe, daca tu nu faci ascultare sau daca socotesti pe mai departe sa actionezi fara a intreba, oricat de justificata ti se pare atitudinea, eu dupa cunostiintele mele, se numeste ratacire.
Daca, concomitent, mai are loc si schimbarea sinelui in Hristos, acela nu mai este cine crezi tu ca este!!! De aceia am si spus ca
miroase a ecumenism si nicidecum nu am spus ca esti de partea ecumenismului. Eu una ma gandesc ca ai facut o alaturare cam nefericita a acestor lucruri. Sa sti ca eu am gresit pe acest topic, si am facut vreo doua gafe (nu intelege ca tu ai facut o gafa – eu am facut) fara sa realizez fie din graba, fie din neatentie, fie din nestiinta! Acuma ce sa fac? M-am rusinat si am dres situatia! Se intampla tuturor! Hai sa trecem peste asta...
Iertare daca gresesc si iertare daca iti gresesc!!!
Doamne ajuta!