View Single Post
Vechi 11.12.2010, 11:28:47
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Deoarece eu am deschis discutia despre modelul mamei crestine, simt nevoia sa explic.
Evident ca pentru orice problema mergi la duhovnic pentru sfat. Nu contest.
Fiul meu cel mare nu vine de buna voie la biserica, ceea ce e o mare problema, ca nu vreau sa-l fortez. La slujba zice ca se plictiseste, vrea sa stea pe scaun, balangane picioarele, cauta alti copii sa stea de vorba etc...

Duhovnicul spune: explica-i cu multa dragoste, dar cu multa, multa dragoste etc.. Efect zero.

Apoi citesc din memoriile unui calugar imbunatatit (scuze, nu-mi amintesc in in acest moment exact) care relata ca mama lui ducea copiii la biserica, acestia se plangeau de una, de alta, ca-i dor picioarele si au obosit. Iar mama le raspundea: "tu nu stii sa te rogi. Durerea ta de picioare este rugaciunea ta catre Dumnezeu."

Duminica urmatoare, aceeasi discutie cu fiul meu care vrea sa stea pe scaun in timpul Liturghiei.. ii explic cu frumosul ca este urat, ca ne rugam si nu stam pe scaun in timpul rugaciunii etc.. degeaba.
Apoi ii spun: "aceasta este rugaciunea ta pentru Dumnezeu: sa stai drept si sa asculti ce spune preotul".
Extraordinara transformare: a stat copilul drept si se straduia sa urmareasca slujba.
Cat de simple sunt lucrurile! Cat de simple!
Cum de alti oameni stiau ce sa spuna cu zeci de ani in urma, dar noi azi ne pierdem in cuvinte, dar solutiile firesti nu le mai gasim.
Uneori out of topic este foarte, foarte topic!
Cum altfel am fi aflat acesta minunata povestioara?
Si cat de relevanta pentru noi adultii!
Atat de binevenita!
Reply With Quote