Cea mai mare capcana (in opinia mea), in plasele careia cad azi crestinii este: ne inchinam aceluiasi dumnezeu ca evreii si musulmanii.
Trebuie sa fim informati pentru ca acest punct de vedere prezentat de
antihristi* sa nu ne "inchida gura" pt ca nu stim sa dam argumente.
Este fals.
Crestinii se inchina Sfintei Treimi, Dumnezeu revelat.
Evreii si musulmanii se inchina unui dumnezeu care este rodul imaginatiei lor, deci un idol.
Confuzia este sustinuta de faptul ca trei religii monoteiste se revendica a fi urmase ale religiei lui Avraam. Deci care este religia lui Avraam?
"Apoi Domnul S-a arătat iarăși lui Avraam la stejarul Mamvri, într-o zi pe la amiază, când ședea el în ușa cortului său.
2. Atunci ridicându-și ochii săi, a privit și iată trei Oameni stăteau înaintea lui; și cum l-a văzut, a alergat din pragul cortului său în întâmpinarea Lor și s-a închinat până la pământ.
3. Apoi a zis: "Doamne, de am aflat har înaintea Ta, nu ocoli pe robul Tău!"
A vazut Avraam Sf. Treime la stejarul de la Mamvri.
Avea dreptul Avraam credinta adevarata?
Neindoielnic, ne invata chiar Iisus Hristos:
"Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat."
Evident credinta lui Avraam era in Sfanta Treime.
Daca nu este sufiucient, iata ce scrie in NT:
"Deci zicea Iisus către iudeii care crezuseră în El: Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei;
32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
33. Ei însă I-au răspuns: Noi suntem sămânța lui Avraam și nimănui niciodată n-am fost robi. Cum zici Tu că: Veți fi liberi?
34. Iisus le-a răspuns: Adevărat, adevărat vă spun: Oricine săvârșește păcatul este rob al păcatului.
35. Iar robul nu rămâne în casă în veac; Fiul însă rămâne în veac.
36. Deci, dacă Fiul vă va face liberi, liberi veți fi într-adevăr.
37. Știu vă sunteți sămânța lui Avraam, dar căutați să Mă omorâți, pentru că cuvâtul Meu nu încape în voi.
38. Eu vorbesc ceea ce am văzut la Tatăl Meu, iar voi faceți ceea ce ați auzit de la tatăl vostru.
39. Ei au răspuns și I-au zis: Tatăl nostru este Avraam. Iisus le-a zis: Dacă ați fi fiii lui Avraam, ați face faptele lui Avraam.
40. Dar voi acum căutați să Mă ucideți pe Mine, Omul care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Avraam n-a făcut aceasta.
41. Voi faceți faptele tatălui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am născut din desfrânare. Un tată avem: pe Dumnezeu.
42. Le-a zis Iisus: Dacă Dumnezeu are fi Tatăl vostru, M-ați iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieșit și am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis.
43. De ce nu înțelegeți vorbirea Mea? Fiindcă nu puteți să dați ascultare cuvântului Meu.
44. Voi sunteți din tatăl vostru diavolul și vreți să faceți poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni și nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăiește minciuna, grăiește dintru ale sale, căci este mincinos și tatăl minciunii.
45. Dar pe Mine, fiindcă spun adevărul, nu Mă credeți.
46. Cine dintre voi Mă vădește de păcat? Dacă spun adevărul, de ce voi nu Mă credeți?
47. Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultați pentru că nu sunteți de la Dumnezeu." (Ioan, 8:31-47)
Iar in alta parte:
"Precum și Avraam a crezut în Dumnezeu și i s-a socotit lui ca dreptate.
7. Să știți, deci, că cei ce sunt din credință, aceștia sunt fii ai lui Avraam."
(Galateni 3:6-7)
Citatele din NT sunt mai mult decat lamuritoare. Dreptul Avraam s-a aflat in dreapta credinta, iar fii lui Avraam nu sunt socotiti cei trupesti, ci cei dupa credinta dreapta.
Articole care dau multe detalii lamuritoare despre acest subiect:
http://hristofor.wordpress.com/2008/...lasi-dumnezeu/
http://www.dervent.ro/rostiri.php?cI...e=ART&rOP=more
* "Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduiește că Iisus este Hristosul? Acesta este
antihristul, cel care tăgăduiește pe Tatăl și pe Fiul.
Oricine tăgăduiește pe Fiul nu are nici pe Tatăl; cine mărturisește pe Fiul are și pe Tatăl." (I Ioan 2:22)