Subiect: sfinti catolici
View Single Post
Vechi 17.12.2010, 11:52:12
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Ce frumos incepuse acest topic...ca apoi brusc sa se taie filmul si sa te lase cu un gust amar:bineinteles ca nici cateva postari despre vietile sfintilor catolici nu au fost scrise bine,ca imediat a intervenit "patrula ortodoxa" a forumului redirectionand totul catre vesnicele dispute.
Oare nu va ajung atatea topicuri pe tema asta?
Poate unii oameni chiar sunt interesati sa citeasca despre vietile sfintilor catolici!
Iar in ce ma priveste,chiar am un sfant de suflet dintre ei,desi admit ca nu cunosc prea multi pentru ca nu m-am documentat,de asta imi si doream sa citesc mai multe,e vorba despre Francisc de Assisi si mi-as dori sa ajung sa vizitez intr-o zi mormantul sau in Assisi.
Imi doresc mult si o mica statueta cu el,mai ales una in care sa fie reprezentat inconjurat de animalutze :),dar si simpla e ok,insa nu stiu de unde as putea face rost pentru ca la noi in tara nu am gasit.Poate colegii de forum catolici m-ar putea ajuta.Multumesc!
Multumesc pentru trezire. Intr-adevar, au si catolicii talibanii lor, iar eu cred ca ma numar printre ei, si ne tot luptam pe forumuri de parca am vrea sa aparam dreptul de proprietate intelectuala al bisericii din care facem parte, cind stim ca toate vin de la Dumnezeu, iar El da tuturor, toate, dupa bunul plac al vointei Sale.

Nu mai stiu cine spunea ca cei care sint incepatori in ale cunoasterii lui Dumneazeu, vorbesc mult despre Dumnezeu si le place acest lucru (asemenea femeii care a gasit drahma pierduta si a chemat vecinele sa se bucure impreuna). Cei care inainteaza in cunoasterea lui Dumnezeu prefera sa fie tacuti, poate retrasi, pentru ca nu vor sa piarda nici un moment al dialogului cu Dumnezeu. Lasa la o parte grijile, averile, relatiile, pentru ca Dumnezeu inseamna totul (asemenea celui care a descoperit o piatra pretioasa si vinde tot ce are pentru a cumpara acea piatra). Iar cei mai inaintati in cunoastrerea lui Dumnezeu sint cei care sint cum trebuie sa fie, indiferent unde s-ar afla. Pe ei nu ii tulbura nici faptul ca stau la masa cu regii sau ca stau in inchisoare, ei il au pe Isus in inima lor si asta e suficient (asemenea sf Apostol Pavel care spunea-citez din memorie-"nu mai traiesc eu ci Cristos traieste in mine").

Avind in vedere cit scriu pe forum, cred ca fac eu fac parte din prima categorie, dar nici macar din aia, pentru ca in loc sa ma bucur pentru ca L-am descoperit pe Dumnezeu, ma cert cu ceilalti,drahma mea o fi mai stralucitoare. Multumesc inca o data pentru ca m-ai trezit.

Referitor la Sf Francisc, si eu am o admiratie deosebita pentru el. El aprecia mult mai mult umilinta si credinta, si mai putin cunoastrea bibliei sau teologiei, pentru ca cunoasterea, spunea el,poate duce usor la mindrie-lucru care este adevarat. O data a plecat intr-un oras cu un frate franciscan. Regula franciscana era sa calatoreasca intodeauna in doi sau mai multi (niciodata singuri), numai pe jos (doar in caz de boala se putea calatori calare pe magar), si tot drumul sa se spuna rugaciuni sau sa se cinte psalmi. La intoarcerea din acel oras, fratele franciscan i-a spus: "Si nici macar n-am predicat". La care sfintul Francisc i-a spus:" Ba sa ma ierti, am predicat prin purtarea noastra". Deci putem sa-i dam lauda si slava Lui Dumnezeu prin viata noastra, nu numai prin cuvintele noastre.

In ceea ce priveste statueta Sf Francisc, am una pe care ti-as putea-o trimite. Trimite-mi un mesaj cu adresa ta.

Last edited by nutucutu; 17.12.2010 at 16:33:18.
Reply With Quote