Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Avind in vedere cit scriu pe forum, cred ca fac eu fac parte din prima categorie, dar nici macar din aia, pentru ca in loc sa ma bucur pentru ca L-am descoperit pe Dumnezeu, ma cert cu ceilalti,drahma mea o fi mai stralucitoare. Multumesc inca o data pentru ca m-ai trezit.
|
-suntem oameni si suntem tentati sa cadem si in astfel de capcane.Este absolut uman sa gresim,important este sa nu perseveram,iar daca ai constientizat aceste lucruri,cu siguranta ai facut un pas mare si ai inteles ca inaintea Tatalui cu totii suntem frati,iar atunci,drahma cea mai de pret pe care ti-a daruit-o Dumnezeu,sufletul tau,incepe sa straluceasca cu adevarat!
Citat:
Referitor la Sf Francisc, si eu am o admiratie deosebita pentru el. El aprecia mult mai mult umilinta si credinta, si mai putin cunoastrea bibliei sau teologiei, pentru ca cunoasterea, spunea el,poate duce usor la mindrie-lucru care este adevarat. O data a plecat intr-un oras cu un frate franciscan. Regula franciscana era sa calatoreasca intodeauna in doi sau mai multi (niciodata singuri), numai pe jos (doar in caz de boala se putea calatori calare pe magar), si tot drumul sa se spuna rugaciuni sau sa se cinte psalmi. La intoarcerea din acel oras, fratele franciscan i-a spus: "Si nici macar n-am predicat". La care sfintul Francisc i-a spus:" Ba sa ma ierti, am predicat prin purtarea noastra". Deci putem sa-i dam lauda si slava Lui Dumnezeu prin viata noastra, nu numai prin cuvintele noastre.
|
-Exact asta ma fascineaza si pe mine la Sf Francisc,este una dintre figurile emblematice cand ma gandesc la iubirea divina,hristica.Sub atata simplitate si smerenie,atata iubire,care se revarsa asupra tuturor semenilor si depasea aceste granitze,aratand iubire,respect si pretuire si celor mai "neinsemnatate" fapturi,animalele,carora le propovaduia cuvantul lui Mesia si le numea "fratii si surorile noastre"!O profunda intelegere a esentei iubirii divine...
Citat:
In ceea ce priveste statueta Sf Francisc, am una pe care ti-as putea-o trimite. Trimite-mi un mesaj cu adresa ta.
|
-ce pot sa spun...nu am cuvinte,iti multumesc din suflet!Desigur iti voi da pe mail adresa mea,multumesc mult inca o data!