View Single Post
Vechi 17.12.2010, 22:04:52
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Eu nu știu cum împacă userul Traditie semnătura sa (Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide, Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide) cu împrejurarea că ia apărarea unor așa zise "fețe sfinte" care scot bătrânii în frigul iernii, pe considerentul că "Noi vorbim aici de proprietățile Bisericii, inclusiv imobilele, cu care ea are tot dreptul să facă ce vrea."

Foarte ciudat.
Eu prin citatul respectiv înțeleg altceva, anume că depinde doar de noi să ne străduim pentru cele bune ca să dobândim mântuirea, pentru că totul ne e pus la dispoziție de Dumnezeu. Cât despre proprietățile vremelnice ale Bisericii, consider că ea nu e obligată nici legal nici moral (în fața lui Dumnezeu) să facă milostenie, fiindcă scopul ei principal este altul, acela de stâlp al Adevărului, de a păstra și răspândi învățătura necesară mântuirii și a administra Sfintele Taine. Dacă Biserica s-ar ocupa prea mult de caritate, ar neglija adevăratul ei rol.

Și nu cred că milostenia materială este o virtute. Ea este ceva normal, lipsa ei însemnând egoism, dar milostenia materială exagerată nu este o faptă bună ci rătăcire, fiindcă scopul vieții duhovnicești este spiritual, nu material.

Și fiindcă veni vorba de semnături, semnătura matale te descalifică ca participant la un dialog real, fiindcă declari că nu treci peste principiile bisericii dumitale, deci ești doar un megafon al doctrinei ei, nu admiți că adevărul poate fi altul.