![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La 80 de ani probabil ca am sa raman numai cu partea spirituala :D Dar incerc pana atunci sa nu cad nici in capcana bancilor nici in cea a preotilor. |
|
||||
|
||||
![]()
V-am făcut mincinoși pentru că vă prefaceți preocupați de binele Bisericii când în realitate doriți distrugerea ei. N-aveți nici măcar demnitatea să vă recunoașteți adevăratele intenții.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Și repet, dacă chiar te-ar preocupa problema, ai înainta niște memorii. Agitația pe care o faci pe internet urmărește altceva, crearea de zâzanie între conducerea Bisericii și fiii ei.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 17.12.2010 at 21:43:26. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu știu cum împacă userul Traditie semnătura sa (Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide, Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide) cu împrejurarea că ia apărarea unor așa zise "fețe sfinte" care scot bătrânii în frigul iernii, pe considerentul că "Noi vorbim aici de proprietățile Bisericii, inclusiv imobilele, cu care ea are tot dreptul să facă ce vrea."
Foarte ciudat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și nu cred că milostenia materială este o virtute. Ea este ceva normal, lipsa ei însemnând egoism, dar milostenia materială exagerată nu este o faptă bună ci rătăcire, fiindcă scopul vieții duhovnicești este spiritual, nu material. Și fiindcă veni vorba de semnături, semnătura matale te descalifică ca participant la un dialog real, fiindcă declari că nu treci peste principiile bisericii dumitale, deci ești doar un megafon al doctrinei ei, nu admiți că adevărul poate fi altul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Oricum, revenind la subiect, am impresia că dinadins încercați să răstălmăciți întreaga chestiune. Aici nu e vorba că nu s-ar fi făcut destulă milostenie, e vorba că s-a făcut un act de cruzime. Nu s-a trecut pe lângă flămând fără să i se dea, ci i s-a și luat puținul pe care îl avea. Last edited by Erethorn; 17.12.2010 at 22:17:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Și chiar dacă realitatea ar fi așa cum o prezintă articolul, gândiți-vă la situație. E vorba de un imobil aparținând unei parohii (biserica Sf. Gheorghe Vechi e una din cele mai vechi parohii din oraș, datând cel puțin din secolul 15) situate în inima Bucureștiului istoric iar imobilul despre care e vorba e situat la mică distanță (poate chiar face parte dintre clăirile care înconjoară biserica) de biserică. A ține niște chiriași (probabil în schimbul unei sume mici) nu e o faptă de milostenie ci de favorizare a unor indivizi care poate nici nu trec pe la biserică ba chiar înjură oamenii Bisericii și biserica, așa cum aflăm chiar din articol. Hai să fim realiști, Biserica are departamente de sprijinire a săracilor, există și așezăminte unde acestora li se oferă acoperiș și mâncare, dar în acest caz e vorba de oameni care-și urmăresc interesele lumești și Biserica nu e datoare față de aceste interese ale lor.
|
|||
|
|||
![]()
Hai să fim realiști, în articol se pomenea nu doar de evacuarea bătrânilor în miez de iarnă, ci și de niște mici probleme cu DNA-ul, niște acte nu tocmai "curate" etc.
Oricum ați suci-o și învârti-o, imaginea este deosebit de urâtă. De ce vă este atât de greu să recunoașteți că aveți și voi faliții voștrii ? |
|
||||
|
||||
![]()
BOR suntem noi, toti ortodocsii.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca articolul e adevarat dar Biserica nu ar trebui sa aiba totusi aceasta putere lumeasca cum au zis altii.Nu ar trebuie sa se bage in aceste lucruri.Orice padure are si uscaciuni,precum toate lucrurile si Biserica are uscaciunile ei si deciziile ei pripite si gresite.Noi sa credem in Hristos si sa-i ascultam poruncile totodata si rugandu-ne pentru decizii corecte si binele Bisericii si al tarii si tuturor semenilor acestor tari.Cred ca asta e mai important.Nu mai bine!
|
|
||||
|
||||
![]()
Va place , de asta data , si nu numai , sa stati pe la colturi , si cand se iveste ocazia sa loviti Ortodoxia , Biserica Ortodoxa , caci va spun foarte sincer , va doare-n cot de acei batrani , dar va place sa va distrati pe seama credintei noastre , iar acest "mic defect" este remediabil de administratia site-ului , caci "prietenie" cu forta nicicand nu va exista ! Parsivenia si viclesugul "iubitorilor de Ortodoxie " , imbraca si aceasta forma a unei preocupari excesive in a analiza informatile neverificate ce vor sa discrediteze Ortodoxia , Biserica Ortodoxa in general . Eu zic , sa va opriti cu stilul asta al "iubirii" excesive fata de Biserica noastra , de noi in general pana la urma ! Userul din " Parisul Medieval" e cunoscut ca personaj negativ , dar la ceilalti neortodocsi , chiar nu ma asteptam acum in Post !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Moșii de iarnă | Carmen FUNIERU | Slujba inmormantarii | 5 | 26.02.2011 00:00:39 |
de ce sufera batranii ? | Mirela0110 | Generalitati | 12 | 11.02.2011 11:28:08 |
rugaciune ptu alungarea diavolilor... la miez de noapte | gheorghie | Rugaciuni | 6 | 28.07.2010 16:26:31 |
Bătrânii | dorinastoica14 | Generalitati | 27 | 11.09.2009 00:38:39 |
Hai sa facem copiii si batranii sa zambeasca iar | mara2008 | Generalitati | 3 | 23.11.2008 07:43:16 |
|