Citat:
În prealabil postat de ionutr
Dvs ce faceti nu e cu nimic diferit de inregimentarea facuta de Hitler: luati de mici, invatati principiile lui(sau ale voastre), la 15-16 ani erau deja gata de lupta. La fel si mini-fanaticii vostri de maine. Va rugam, dati-le o sansa copiilor sa faca singuri aceasta alege, incetati sa fiti tirani fascisti in numele "binelui". Ideile nu se IMPUN altora, cu atat mai putin copiilor vostri pe care aveti pretentia ca ii iubiti.
|
Cum se numește, dacă nu îndoctrinare/ îndobitocire, actul de predare al evoluționismului în școli fără a se prezenta elevilor și o alternativă? Cu atât mai mult cu cât există oameni de știință - adepți ai creaționismului...
Poți să-mi spui, stimate domn, ce libertate de alegere are elevul în școală când singura teorie veritabilă și autentică este prezentată ca fiind "înălțarea" cu cinste a unora din maimuțe, sau mai nou, din primate? (NU intru în detalii cu privire la evoluție, bacterii apărute din nimic sau din nu știu ce supe anorganice, rețin doar ultima fază a evoluției.)
Și apropos, cine ești tu, frate, să impui cuiva să nu facă religie dacă el dorește să o facă? Nimeni nu a obligat să facă religie pe unul care nu vrea să o facă. Vezi-ți de religia ta epigonă a unei religii orientale, prost înțeleasă și asimilată de către cei care scriu mai mult decât citesc (sau crezi că ceea ce spui mai jos este ceva original care vine din cultura ta?):
Citat:
În prealabil postat de ionutr
Intelegem se pare diferit notiunea de spiritual. Ca sa fiu mai clar: nu cred intr-o entitate dumnezeiasca care are reguli si toane si razbunari. Cred intr-o constiinta cosmica comuna ce ne unifica pe toti, indiferent de religie, orientare sexuala sau alte optiuni personale. Mai exact, cred in a face bine dar am un respect enorm pentru adevar, o notiune calcata in picioare de toate religiile din lume.
|
Dumneata nu ai nici un respect față de adevărul altora, ci doar pentru adevărul de mai sus pe care tu însuți l-ai afirmat. Adică, toți creștinii sunt fanatici, iar stimabilii credincioși întru prea magnifica și aplatizanta
constiinta cosmica comuna ar fi depozitarii și propovăduitorii adevărului?
De ce un copil creștin s-ar numi îndoctrinat (fanatic) și un copil ateu ar fi un iluminat? Fiindcă primul ar avea conștiința de ființă unică, scop al creației divine, și celălalt s-ar considera o primată? Fanatici există și printre adepții "
constiintei cosmica comuna", atei sau nu / sau un soi de toate soiurile / cu toate și cu nimic / cu toți și cu nimeni, de pildă, dumneata.