![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs ce faceti nu e cu nimic diferit de inregimentarea facuta de Hitler: luati de mici, invatati principiile lui(sau ale voastre), la 15-16 ani erau deja gata de lupta. La fel si mini-fanaticii vostri de maine. Va rugam, dati-le o sansa copiilor sa faca singuri aceasta alege, incetati sa fiti tirani fascisti in numele "binelui". Ideile nu se IMPUN altora, cu atat mai putin copiilor vostri pe care aveti pretentia ca ii iubiti. Si daca voi credeti ca : - botezandu-l fara sa-l intrebati cand abia a venit pe lume - invatandu-l de Dzeu la o varsta la care nu poate intelege - trimitandu-l la o scoala unde se preda religie de timpuriu - speriandu-l cu Iadul si consecintele pacatului ... daca voi credti ca prin cele de mai sus NU va impuneti ideile si de fapt il lasati sa aleaga, va rog re-examinati unde exact e punctul in care el alege. Ce ziceti crestinilor, ne demonstrati si noua ca sunteti oameni buni? Lasati copiii in pace. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Voi, aveți grijă de copiii voștri, iar noi vom avea toată grija față de ai noștri.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar eu va garantez ca nu e scopul meu sa conving pe nimeni, adult sau copil, despre corectitudinea religiei sau a teoriei evolutiei sau alte teorii. Pentru ca eu am discernamantul sa inteleg ce inseamna o TEORIE si sa nu tratez axiomatic ceva (de 2000 de ani) nedemonstrat. Si atunci de ce va e teama? Oare nu e teama ca daca sunt lasati sa gandeasca, POATE(nu zic sigur), POATE vor ajunge sa va contrazica ? Ceea ce v-ar lovi in credinta?(a se citi orgoliu). Nu sunteti de acord cu evolutionismul? Nici nu trebuie, nu insista nimeni sa va schimbe gandirea. Dar nu veti mai prosti copiii, s-a terminat cu asta, sa fie clar. Suntem multi si am capatat voce si nu ne vom opri pana nu veti respecta dreptul copiilor nostri(si ai vostri) de a NU fi indoctrinat. Asa cum NU le povestiti la 5 ani de PSD si PDL si n-aveti o pretentie sa aleaga o culoare politica, asa cum nu sunt in stare sa aleaga un partener de viata la 5 ani sau ce meserie le va place ... exact la fel nu au maturitatea si discernamantul sa inteleaga ce ii invatati voi acolo. Le distrugeti inteligenta si capacitatea de filtrare si este procedeul principal prin care crestinismul isi mentine majoritatea de care se lauda. Pai normal ca daca de mici ii faceti de cap, la maturitatea vor fi crestini ca voi si veti urla "uite ce multi ne-am dat noi seama ca e bine asa". Dar e o minciuna. Mai corect ar fi "uite pe cine am lucrat de mici". Sunteti o banda de gangsteri spirituali care impingeti drepturile omului in fata de fiecare daca cand va convine si le calcati in picioare pentru noi restul in numele mantuitorului vostru. Ipocriti, mincininosi, dezaxati de realitate! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poți să-mi spui, stimate domn, ce libertate de alegere are elevul în școală când singura teorie veritabilă și autentică este prezentată ca fiind "înălțarea" cu cinste a unora din maimuțe, sau mai nou, din primate? (NU intru în detalii cu privire la evoluție, bacterii apărute din nimic sau din nu știu ce supe anorganice, rețin doar ultima fază a evoluției.) Și apropos, cine ești tu, frate, să impui cuiva să nu facă religie dacă el dorește să o facă? Nimeni nu a obligat să facă religie pe unul care nu vrea să o facă. Vezi-ți de religia ta epigonă a unei religii orientale, prost înțeleasă și asimilată de către cei care scriu mai mult decât citesc (sau crezi că ceea ce spui mai jos este ceva original care vine din cultura ta?): Citat:
De ce un copil creștin s-ar numi îndoctrinat (fanatic) și un copil ateu ar fi un iluminat? Fiindcă primul ar avea conștiința de ființă unică, scop al creației divine, și celălalt s-ar considera o primată? Fanatici există și printre adepții "constiintei cosmica comuna", atei sau nu / sau un soi de toate soiurile / cu toate și cu nimic / cu toți și cu nimeni, de pildă, dumneata.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. Last edited by I.Calin; 22.12.2010 at 20:29:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru ca primul crede intr-o minciuna, al doilea a invatat etica adevarului domnul meu. Si nu se considera nimeni o primata domnule. Numai bine. Nu va obositi sa-mi raspundeti cu mintea incuiata va rog. |
|
|||
|
|||
![]()
Mi-ai adus aminte de profesoara mea de geografie(creștină) din clasa a 5a. Care la un moment dat a facut o referire legată de primate:
”Dacă noi am evoluat din maimuțe, de ce maimuțele din ziua de azi nu se transformă în oameni.” Păcat că la vârsta aia nu am avut cunoștințele necesare ca să îi răspund la întrebare. Cât despre topic, era și cazul ca această doctrină să fie scoasă. Uitați-vă la elvețieni. O țară seculară unde peste 90% din populție nu crede în nici un dumnezeu(atei). O duc mai prost decât noi și sunt mai sălbatici așai? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,,The point on the right is a 'no point' or else a call for the revision of the debate topic and definition to say 'secular' where it says 'Atheist'. As there is no such thing as an 'Atheist' Country. Or maybe 'atheist-friendly' for example Switzerland where most people believe in a life force that they do not call God; while not being strictly against the concept,idea or existence of God. Switzerland is the neutral country of neutral countries and her tolerance of different faiths/non-faiths, people, cultures and so forth as well as the tolerance evident in other countries that accommodate and boast of high Atheist populations; can account for both high reported atheist factions and for a general sense of peace.That is to say, neutrality and tolerance can be a common cause for peace and reported Atheism(people are not afraid to voice uncommon views). While the two effects though correlated do not necessarily pose a causal relationship. " In plus,in Elvetia,in 2009,autoritatile au reactionat sec in domeniul publicitatii ateiste: ,,A bus advertising campaign initiated by atheists in Britain with the message, “there’s probably no God,” would be banned in many cities in Switzerland, including Geneva and Lausanne.". Posibil ca printre cei care s-au opus sa se numere si rude ale Garzii Elvetiene. ![]() Last edited by Scotsman; 23.12.2010 at 12:37:09. |
|
||||
|
||||
![]()
Ce sursă, domnule ? Ideea că o afirmație mai trebuie să aibă și susținere științifică le scapă ateiștilor. Ca să ajungi să declari că 90 % din leagănul calvinismului nu crede în niciun Dumnezeu trebuie să nu ai organ pentru a vedea realitatea. Adică, să fii ateu îndoctrinat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,,With over three million adherents, the Roman Catholic Church is the majority in Switzerland and is obviously extremely well-represented throughout the country. It is the dominant religion in the rural cantons and the cities that experienced a wave of immigration from Southern Europe in the 1970s.Today, Roman Catholicism has regained its predominant position. Three million Catholics, i.e. 46% of the population, are present in all the cantons. The Catholic Church benefited from a strong immigration wave from Southern Europe in the seventies. In 1970, 50% of the population was Catholic. This figure has lowered by reason of the new religious streams in Switzerland (Muslim, Orthodox, etc.). In 1990, 736,000 Roman Catholics were of foreign nationality, or, one out of four Catholics. This rate is significantly higher than what can be observed for the Protestant group (only 140,000 are of foreign nationality, i.e. 3.2% of Protestants). Parallel to this, it is observed that there are many more Catholics in the under 40-age range. The stronger presence of foreigners among Catholics clearly influences these differences. Catholics are the majority in the rural cantons and in cities that experienced a high level of immigration from Southern The Protestant Church is the second largest in the country, grouping over 2.7 million people. Switzerland plays a central part in the history of Protestantism, with Zwingli and Calvin contributing largely to the international cultural influence of their homeland.Bern is the only canton that has retained a strong Protestant majority (72.2%). Then follow the cantons of Glarus, Thurgau, Vaud, Neuchâtel, Zurich, Basle-Country, Schaffhouse and Appenzell Outer-Rhodes, where the Protestant majority stands at round about 50%, while the Catholics represent only about a third of the population. The cantons of St Gallen, Graubünden, Geneva, Aargau and Solothurn reveal a dual denomination tendency with a relative majority of Roman Catholics. Finally, Basle-City represents an atypical case, since no one religion groups together over a third of the population. For almost two centuries now, Switzerland - and particularly the Lake Geneva area - has welcomed many Orthodox Christians, mainly Russians. The number of adherents has more than tripled in the last 20 years, totaling 1% of the present-day Swiss population.The number of Orthodox Christians and Eastern Christians has significantly increased over the last 30 years, with over 70,000 followers, or 1% of the Swiss population (three times as many as 20 years ago). This growth is clearly the result of immigration. The majority (78.7%) of foreign adherents to the Orthodox and Eastern Christian Churches in Switzerland are from Eastern Europe. A number of important Jews live in Switzerland, in the German- and French-speaking regions alike. Most of the big cities have a Jewish community that is organized in institutions and has a well-developed infrastructure. Over 150,000 people belong to a Swiss Muslim community. Switzerland, and Geneva in particular, is often associated with emirs and other sheiks who enjoy sumptuous palaces, stroll along the harbor in the shade of the fountain and buy out the luxury shops." Sa asteptam totusi cifrele pe care se bazeaza aceea argumentatie.PS:sunt fan al Swiss Guards.I-am vazut live. Last edited by Scotsman; 23.12.2010 at 13:15:37. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|