Citat:
În prealabil postat de St Ocea
N-am citit toata povestea ta de viata, confesiunile si plangerile se fac la popa, nu lam ine, ai inteles?
ti se pare tie. Si de unde naiba vreau sa stiu eu ca ai fost atee?
nIci nu stiam ca esti o "ea", pe nume scrie dobrin, nume masculin, asa ca..
Ideea e urmatoarea: povestea ta de viata fie adevarata sau falsa, nu are legatura cu odivinitate sau mai stiu eu ce forta incvizibila.
Simplu si obiectiv incearca sa gandesti.
Existam ulti oameni atei au dus viata fericita, exista multi care n-au dus o viata fericvita.
Sunt multi crestini au dus o viata fericita, suntm ulti care n-au dus o viata fericita.
alt exemplu:
Sunt multe cupluri casatorite si crestineste, si au dus o casnicie fericita, sun altele care n-au dus o casnicie fericita.
Sunt multe cupluri care doar cu stare civila au dus casnicie fericita, sunt multe ca n-au dus fericita.
Si tot asa pana la nesfarsit, asta denota o inexistenta a unui bine suprem sau rau suprem care va influenteaza viata, faptul ca aceste intamplari sunt asa de aleatorice arata ca nu exista nicio regula, e un haos dezordonat, si mi se pare cel mai logic.
Nu ai o viata fericita daca esti sau nu crestin, ai o viata fericita daca ti-o faci tu isngur cu mana ta fericita.
Nu ai o casnicie fericita daca te unesti la altarul biserici sau nu, ai o casnicie frumoasa doar daca tu si cu el chiar va iubiti sau respectati , sau daca va potriviti.
Pe scurt ca ma lungit vorba Spune-mi simplu Sorin.
Si daca o sa ai vreodata intentia sa vii cu argumente solide, si nu cu replici iritante, care sunt pel anga subiect, atunci poate vorbim prin messenger.
idul fiind: cO_stea_uaLLivE4ever
am mai spus sunt o fire foarte obiectiva, si am o mnite destul de flexibila, astfel incat ascult de orice varianta posibila, adica folosesc des teoria "de reducere pana la absurd" pana la cazul contrar desigur.
|
hei, nu e povestea mea de viata, e doar o frantura din ce am trait. Nu e confesiune, nici plangeri, unde vezi tu asta? confesiune este atunci cand imi spun pacatele si aia da o fac la duhovnic in rest este doar o poveste de viata, o particica. am vrut sa iti arat ca teoria ta te duce la inselare. ca nu cunosti omul si ca nu e buna in acest context. Si ca daca nu vei ajunge sa cunosti oamenii vei avea de suferit.
Si daca cumva te gandesti daca e adevarata sau falsa atunci inseamna ca am multa imaginatie nu? Apropo: stii tu cat de fericita sunt acum? asa ca de ce as plange.
Tu zici ca nu aveai de unde sa stii ca am fost atee?
da eu de unde am stiut imediat ca esti ateu? ce am eu puteri mai mari?
De unde stiu daca ce am trait are legatura cu o divinitate? aici nu iti raspund , decat scurt ca stiu. Dar ce putere putea sa imi schimbe viata la 180 grade sa fiu astazi fericita, chiar si in tari straine, sa ma ridic ca pasarea Pheonix? Atat de supranaturala ma vezi pe mine ca sa fac totul singura? mai sa fie, ce puternica sunt, singura, am rupt lantul saraciei si al deznadejdii, singura am renascut. Uau. Fii atent ca nu am avut ajutor de nici unde. ca e adevarat vorba aia ca la necaz nu mai ai nici frate nici sora si nimeni nu te mai cunoaste.
Vei ajunge si tu sa traiesti, si apoi vei zice si tu scurt stiu. Ca tu inca nu ai trait destule.
Tu zici ca nu exista o regula. da eu iti zic ca exista o regula. ca nu exista efect fara cauza si cauza fara efect. Gandeste la asta in orice context vrei tu. Nimic nu e haotic. Nu ziceai tu ceva de o terie cu finitul? cauza si efect, efect si cauza aplicat la un lucru si aplicat la tot.
Apropo: steaua live forever: bani grei care cumpara oameni si vand oameni, bani grei : circ si paine, paine si circ, bani grei, oameni vanduti, pieptuiri umflate, zambete largi, paine si circ, circ si paine, oameni vanduti, oameni calcati in picioare. Un om , un palat, un palat, un munte de bani, la palat, la munti, cumpar totul, cumpar oameni, cumpar pe Dumnezeu?