Barbatii trebuie sa aiba capul descoperit in biserica,asa cum ei au si intaietate la sarutarea Sf.Evanghelii,caci ei primesc harul de la Dumnezeu asa cum sunt ei, deoarece nu ei au fost "initiatorii" pacatului.Femeia poarte capul acoperit datorita faptului ca este inclinata spre pacat,are o anumita cochetarie(chiar daca multe dintre noi ne simtim curate si bunee ca nimeni altele).Se zice ca o femeie aranjata,care daduse de necaz,s-a dus la biserica sa se roage Maicii Domnului sa treaca de la ea ispita aceea..se considera nevinovata si se indreptatea zicandu-i sfintei Maici"Maica,tu sti ca eu am facut numai bine, nu am neindreptatit pe nimeni,sunt si eu o crestina buna,asa ca arata-mi-te a-mi fi Maica!"....Si ce credeti ca a raspuns Maica Domnului din icoana..."_Femeie!arata-te a-mi fi fiica!.Deci ,din punctul meu de vedere,cum sa ma duc la Maica Domnului vopsita si latoasa,sau chiar coafata cand Ea a fost culmea smereniei umane si ,si acum poarta capul acoperit..si ea este ,totusi Imparateasa Cerului si pamantului.Dar.. desigur. este punctul meu de vedere, eu cred ca dorinta de mantuire,incepe chiar de la felul cum te invesmantezi,de ce sa caut in V.T scuze pentru,par vopsit sau daspletit sau orice alt artificiu... Daca vreau sa ma sfintesc si sa ma mantuiesc nu imi pasa de ce zic oamenii,ci un lucru stiu:mantuirea nu e obligatorie,deci sunteti libere sa alegeti...Doamne ajuta!
|