![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Si cu barbatul cum ramane? El intra descoperit pe cap in biserica.E semn de nesupunere pentru ingeri?Ca nu mai inteleg nimic...Femeia e datoare sa fie acoperita pe cap dar barbatul de ce nu?
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai multe motive pot fi la femei in dorinta de a se vopsii la par...1.sunt fite adolescentine ...2.intrecerea in cercuri care si cum sunt mai aranjate....3.nevoia de a face o schimbare ....4.acoperirea firelor albe, acest motiv este usturator pentru cele care albesc foarte devreme si sunt nevoite.....acum ca un sfat nustiu cati ani ai? dar cand iti vor aparea primele fire albe vei avea suficient timp sa te vopsesti de ai sa spui CE BINE DE CELE CARE NU SE VOPSESC ....o zi buna.
|
|
|||
|
|||
![]()
eu sunt una din persoanele care au albit foarte devreme.....oare daca am inceput sa ma vopsesc inseamna ca nu il am pe Dumnezeu in suflet??????????....haideti sa fim seriosi si sa nu ne cramponam de asa ceva!!!!!!!....Credinta din suflet ,iubirea de aproapele,mila pentru cei oropsiti de soarta,milostenia si cite alte fapte demne de un crestin nu se vor anula niciodata din cauza unei banale vopsele puse pe par.........
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Barbatii trebuie sa aiba capul descoperit in biserica,asa cum ei au si intaietate la sarutarea Sf.Evanghelii,caci ei primesc harul de la Dumnezeu asa cum sunt ei, deoarece nu ei au fost "initiatorii" pacatului.Femeia poarte capul acoperit datorita faptului ca este inclinata spre pacat,are o anumita cochetarie(chiar daca multe dintre noi ne simtim curate si bunee ca nimeni altele).Se zice ca o femeie aranjata,care daduse de necaz,s-a dus la biserica sa se roage Maicii Domnului sa treaca de la ea ispita aceea..se considera nevinovata si se indreptatea zicandu-i sfintei Maici"Maica,tu sti ca eu am facut numai bine, nu am neindreptatit pe nimeni,sunt si eu o crestina buna,asa ca arata-mi-te a-mi fi Maica!"....Si ce credeti ca a raspuns Maica Domnului din icoana..."_Femeie!arata-te a-mi fi fiica!.Deci ,din punctul meu de vedere,cum sa ma duc la Maica Domnului vopsita si latoasa,sau chiar coafata cand Ea a fost culmea smereniei umane si ,si acum poarta capul acoperit..si ea este ,totusi Imparateasa Cerului si pamantului.Dar.. desigur. este punctul meu de vedere, eu cred ca dorinta de mantuire,incepe chiar de la felul cum te invesmantezi,de ce sa caut in V.T scuze pentru,par vopsit sau daspletit sau orice alt artificiu... Daca vreau sa ma sfintesc si sa ma mantuiesc nu imi pasa de ce zic oamenii,ci un lucru stiu:mantuirea nu e obligatorie,deci sunteti libere sa alegeti...Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
iar problema femeii din parabola e ca in loc sa se roage s-a dus sa se laude
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Parul e o podoaba dar trebuie acoperit atunci cand se roaga unde e contradictia? Citat:
![]() Iar legat de parul lung, raspunsul il gasiti aici http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti...iei-hirotonia/ la a 7-a intrebare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Justificarea pacatelor noaste nu este oare un pacat mai mare decat cele pe care le justificam? In cazul dumneavoastra cea mai buna solutie e sa cereti binecuvantare de la duhovnic, sa fara un pogoramant daca nu puteti sta fara sa va vopsiti, nu sa incercati sa minimalizati situatia. Poate va veti supara pe mine ca am fost mai direct, dar frateste v-am spus. Dumnezeu sa ne ierte!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scrie asa :"Barbatul nu are un stapan peste el, si de aceea el trebuie sa-si tina capul descoperit. Femeia, avand ca stapan pe barbat, nu poate sta (la cultul public) cu capul descoperit, in caz ca ar sta astfel, ar dovedi nesupunere, cum faceau numai cele vaduve si cele stricate." - in acest caz este vorba despre femeia maritata? ca doar ea are "stapan" , celelalte sunt exceptate? - si tot nu pricep prin ce anume il necinsteste pe barbat daca nu poarta val? cinstea sau supunerea femeii sta in batic? (inteleg modestia, imbracamintea decenta etc) ps: cate femei spun ca barbatul lor e stapanul lor (afara de musulmance) , eu nu sunt maritata dar deasupra mea nu va fi nimeni inafara de Dumnezeu ...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Purtarea parului | PetruD | Morala Crestina | 21 | 08.03.2019 10:54:52 |
Imbracamintea monahala si tunderea parului | Marius22 | Calugarul | 13 | 26.01.2012 15:34:42 |
despre vopsitul parului | o_copila | Generalitati | 85 | 20.07.2009 18:12:32 |
|