Citat:
În prealabil postat de bob2909
Iar daca dumneavoastra va considerati "comunist crestin ortodox", trebuie sa recunosc ca asa ceva nu am mai auzit. Comunismul este in antiteza totala cu crestinismul, iar acest lucru il spun doar uitandu-ma in istorie si analizand faptele din istorie atat ale crestinilor cat si ale comunistilor. Sunt la polul opus din toate punctele de vedere,insa trebuie sa recunosc ca securitatea comunista a incercat sa isi faca loc prin Biserica Ortodoxa si sa murdareasca anumite suflete din Biserica. Daca a reusit acest lucru nu stiu, si nu am nici dovezi, ca drept dovada eu nu vorbesc doar asa ca sa vorbesc "aiurea"...
|
Nu vreau nici să accept nici să resping acea sintagmă de "comunist creștin ortodox".
Dar, pentru numele lui Dumnezeu, de ce aruncați la groapa de gunoi a istoriei doctrine ca și comunismul pe considerente de genul "uitandu-ma in istorie si analizand faptele din istorie atat ale crestinilor cat si ale comunistilor." Păi, dacă ne vom uita în istorie vom observa că destule personalități, și încă dintre cele mai importante, autointitulate creștini (așa ca unii comuniști), au săvârșit crime împotriva umanității: ce sunt oare cruciadele și inchiziția decât crime? (Auzi, dom'le, război sfânt?!?!

) NU există război sfânt creștin de cotropire oricât ar fi acesta de frumos îmbrăcat și justificat ideologic.
Iar cei care ucid oameni în numele creștinismului sunt doar niște criminali sadici și inumani (și există destui preoți și episcopi în istorie) care nu au nimic de a face cu iubirea creștină și în definitiv, cu creștinismul. E valabil și pentru așa - zisul creștinism catolic inchizitorial, e valabil și pentru așa zisul creștinism ortodox rusesc care a botezat prin sânge popoarele Rusiei țariste. (auzi, Doamne, și iartă-ne, ce blestemăție, botez creștin, după ce un om, considerându-se "creștin", a violat și ucis rudeniile proaspătului creștinat.) Să mai pomenesc de noaptea Sfântului Bartolomeu? Să mai pomenesc de războaiele interconfesionale? De Irlanda de Nord sau mai știu eu ce? Ce au acestea de-a face cu iubirea creștină? Cel ce zice Doamne, Doamne cu sabia în mână este un amestec de criminalitate și sadism, în nici un caz creștin!
Jertfa și sângele scurs pentru această credință sunt cele ale Domnului Iisus Hristos, frate. Și nu trebuie să-l mai verse nu'ș ce "creștin" (doar declarat) în numele Domnului! Dacă ar fi să facă cineva un recensământ global și real al creștinilor, nu știu dacă există cu adevărat vreo câteva milioane și nu miliardele cu care ne lăudăm.
Fiindcă a fi creștin nu înseamnă un botez într-o credință înseamnă convingere și trăire întru Cel care este Calea, Adevărul și Viața! Și un astfel de om nu ucide, nu se răzbună, preferă să fie "chiar mai prost în fața celuilalt" pentru a evita scandalul, adică refuză chiar și acel sentiment de "demnitate personală", adică eufemismul pentru mândrie și orgoliu.
Doamne ajută!
P.S. 1. Nu știu ce vârstă ai și câți comuniști reali (credincioși sau nu) ai cunoscut în viața ta, dar vreau, totuși, să-ți spun că au existat destui creștini orotodocși printre milioanele de oameni cu carnetul roșu al PCR.
2. Și dacă este să prefer o ideologie, o prefer pe cea comunistă înaintea celei portocalii, când un idiot care-și ia bacalaureatul la 24 de ani ajunge ministru sau un nea Tilică Grăjdaru Marinaru judecă capacitățile unor intelectuali de calibru european ca Andrei Marga sau Ecaterina Andronescu.