Subiect: Comunism¡?
View Single Post
Vechi 06.01.2011, 22:45:57
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Orânduirea socială nu este întotdeauna atât de importantă pe cât sunt oamenii care o implementează. Noi românii avem probleme și cu comunismul și cu monarhia și cu democrația, nu vi se pare? De ce, într-o anumită zonă a țării, comunismul a fost perceput ca ceva benefic și în alte părți - nu? A depins foarte mult de oamenii locului, scuzați-mă că vă spun!
Nu cred ca a fost benefic undeva.. decat pentru anumite categorii sociale.
Bunicii mei erau in Ardeal.. vi se pare ca a fost zona cea mai afectata de comunism?
Intotdeauna unii oameni au de beneficiat din anumite conjuncturi, iar altii au de suferit.
Intotdeauna sunt si castigatori, in orice sistem social.. Dar daca sistemul este injust si corupt in profunzime, cred ca este putin relevant ca unii "reusesc".

Nu a fost bun nici comunismul, nu este bun nici sistemul actual.
Sunt ambele de sorginte antihristica..

Eu nu traiesc in Romania si nu pot spune ca sufeream cand traiam in Romania, pentru ca am beneficiat de conjuncturi!
Nu am lucrat in domeniul meu, dar ceea ce din punct de vedere profesional a fost un esec (nu am facut ceea ce mi-am dorit), din punct de vedere material a fost succes. Am beneficiat de anumite oportunitati cand le-am vazut. Nu am fost mai desteapta, mai harnica sau mai pregatita decat altii ca sa am mai mult.. doar oportunista.
Dar tocmai din cauza ca sistemul este defect si imi doresc ca ai mei copii sa-si permita luxul a fi apreciati pentru ceea ce sunt si sa faca ceea ce-si doresc sa faca.
Ei bine, asta este imposibil in tara.

(Sotul meu este foarte specializat in munca lui.. a primit suturi in dos in tara.. Sora mea, la fel, este foarte specializata intr-un anumit domeniu, dar asta nu a ajutat-o sa se angajeze.. nici o problema, a fost angajata rapid cand a trimis dosarul in strainatate etc..)
Reply With Quote