Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Dragii mei, sunteți imposibili! Un user pune justificat întrebarea:
Eu răspund că este o invenție omenească, neexistând bază scripturistică. Mi se replică că există argumente biblice, iar când le cer aproape toți îmi cer să aduc texte care interzic o atare practică. Mă aflu consternat în situația cetățeanului confruntat cu absurda pretenție birocratică că îi lipsește la dosar o adeverință cum că nu are nevoie de adeverință!
În lipsa probelor că Dumnezeu ne cere rugăciuni pentru cei morți, mai cinstit ar fi să recunoașteți franc că practica aceasta a fost instituită de niște instanțe eclesiale fără nicio legătură cu învățătura lui Hristos și a apostolilor. Eu înțeleg că e dureroasă o asemene recunoaștere, dar încercați în numele Adevărului și în respect pentru cel ce a pus întrebarea, s-o faceți! Mulțumesc pentru înțelegere.
|
Bla, bla, bla... deci nici un argument din Sfinta Scriptura ca NU trebuie sa facem rugaciuni pentru morti. In numele Adevarului, acela de a-l iubi pe aproapele nostru, noi ne rugam pentru aproapele nostru, indiferent ca se afla pe lumea aceasta sau cealalta. In numele aceluiasi adevar, dumneavoastra nu ati adus nici un argument scripturistic, cit de mic.
Deci, prin asta, demonstrati ca nu respectati Sfinta Scriptura.
P.S. Este foarte firesc sa vi se ceara texte care interzic o asemenea practica, pentru ca sinteti cei care acuzati. Deci, daca acuzati, veniti cu argumente. Noi, cei care ne rugam pentru decedati, am venit cu texte din VT (pe care nu le-ati luat in considerare, ca n-ar fi "canonoice", cu texte din NT-cea mai mare porunca din lege). Multe sau putine, noi am adus argumente scrise. Dumneavoastra nu ati adus decit bascalia si dovada ca nu respectati Sfinta Scriptura, luind in deridere argumentele SCRISE pe car vi le-am adus.
Iar prin toate astea nu aratati decit ca toti sfintii nostri au avut dreptate: sinteti rataciti, pentru ca, asa cum spune sfintul evanghelist Ioan, neputind sa-l iubiti pe aproapele dumneavoasta, nu il cunoasteti nici pe Dumnezeu: "Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire. "